Zvon: Sonos pregătește „Fury”, primul său soundbar de buget

22.04.2022
Zvon: Sonos pregătește „Fury”, primul său soundbar de buget
foto: The Verge

Sonos este o companie cunoscută în special pentru produsele sale din gama premium, dar în ultima perioadă s-a extins și în zone de preț mai accesibile. După soundbar-urile Beam și boxele portabile Roam, compania americană pare că pregătește încă un soundbar, dar de data aceasta la un preț semnificativ mai accesibil pentru publicul larg. Produsul este numit într-un articol publicat pe The Verge drept „Sonos Fury” și promite capabilități de bază la jumătate de preț față de Beam.

Noul soundbar va oferi funcționalitate de bază

Odată cu lansarea Sonos Fury, compania va avea în ofertă soundbar-uri la trei praguri de preț. Modelul Arc, pentru cei care vor cea mai bună experiență de audiție, cât și suport avansat pentru Dolby Atmos, modelul Beam pentru cei cu bugete mai limitate, dar care vor totuși funcții premium, în timp ce Fury va oferi experiența de bază.

The Verge susține că Sonos Fury (nume de cod) va fi disponibil la vânzare la prețul de 250 de dolari americani. Astfel, anumite capabilități ale boxelor și soundbar-urilor Sonos de până acum vor fi absente. În primul rând, Fury nu va permite utilizarea cu un televizor prin intermediul tehnologiei HDMI ARC (audio return channel) pentru că nu va integra un port HDMI. În consecință, acesta va putea fi conectat la un televizor doar prin intermediul unui port optic. Acest lucru înseamnă că sunetul va fi limitat la redare Dolby Digital „standard”, fără Atmos.

sonos fury 2
foto: The Verge

Sonos Fury va fi atât un soundbar de buget, cât și satelit pentru sisteme surround mai scumpe

De asemenea, soundbar-ul va fi livrat fără microfoane, deci nu vei putea da comenzi printr-un asistent virtual pentru redarea de muzică. Totuși, conexiunea Wi-Fi va rămâne, ceea ce înseamnă că vei putea reda muzică pe soundbar fără un televizor sau un smartphone. Deși fără microfon, vei fi dependent de aplicație pentru a alege melodiile.

Se pare însă că planul Sonos este de a realiza acest soundbar cu două scopuri. Unul ar fi cel de a servi drept o soluție de buget pentru utilizatorii de televizoare. Cel de-al doilea este pentru a folosi două astfel de soundbar-uri pentru a realiza un sistem de sunet Dolby Atmos alături de un Arc sau Beam, drept canale surround pentru partea din spate. Sonos Fury va putea fi montat pe perete și în mod vertical pentru acest caz de utilizare.

Alături de Fury (sau S36), Sonos pregătește și un woofer de buget, care va oferi o alternativă mai ieftină la Sonos Sub.

sursa:  The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult