Xiaomi Mi TV Stick este oficial! Vine cu Android TV la un preț foarte mic

15.07.2020
Xiaomi Mi TV Stick este oficial! Vine cu Android TV la un preț foarte mic

Xiaomi Mi TV Stick a fost anunțat oficial. Compania se laudă cu faptul că poți avea în buzunar tot timpul un dispozitiv conectat la internet care poate transforma oricare display într-un televizor inteligent. Spre diferență de alte dispozitive de acest gen, care funcționează doar ca un receiver pentru conținut de pe un telefon, Mi TV stick nu are doar funcționalitate Chromecast, ci rulează sistemul de operare Android TV.

Xiaomi Mi TV Stick va pune Android TV pe orice display Full HD

Xiaomi Mi TV Stick beneficiază de un procesor quad-core cu 1 GB memorie RAM și 8 GB stocare internă. Aceste specificații nu par a fi foarte ridicate, însă nici nu sunt necesare componente mai puternice. Acesta este dedicat conținutului în rezoluție 1080p, deci nu are nevoie de un procesor foarte puternic. Xiaomi prezintă acest model drept unul care să ofere acces la Netflix, YouTube sau Amazon Prime, compatibil cu comenzi vocale prin Google Assistant.

xiaomi mi tv stick foto

Iar aceste comenzi pot fi date atât prin intermediul dispozitivelor inteligente din casă, cât și prin intermediul telecomenzii cu care acest dispozitiv este livrat. Aceasta are butoane dedicate pentru Netflix și Prime Video, butoanele clasice de navigație în sistemul de operare Android, butoane de volum și o rotiță de navigație cu buton OK în centru. Telecomanda se conectează la dispozitiv prin Bluetooth.

Prețul este însă foarte interesant. Pentru 39,99 euro, cât costă în mod normal un dispozitiv din gama Chromecast, Xiaomi Mi TV Stick vine cu funcționalitate în plus, oferind un întreg sistem de operare nativ. Acest dispozitiv va intra în concurență directă cu noul dispozitiv Chromecast cu Android TV de la Google, proiectul „Sabrina”, care încă nu a fost anunțat în mod oficial. Acela este așteptat și într-o versiune 4K, deci probabil că prețurile de pornire vor fi mai ridicate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult