Prime Video primește o funcție pe care utilizatorii de Netflix și-o doresc de mult

30.06.2020
Prime Video primește o funcție pe care utilizatorii de Netflix și-o doresc de mult

Chiar dacă nu este la fel de vizibil la noi în țară precum Netflix sau HBO Go, Amazon Prime Video devine rapid o alternativă interesantă. Nu numai că produce multe seriale foarte bune, apreciate în toată lumea, precum Man in the High Castle, The Boys sau Sneaky Pete (printre cele mai recente), ci investește și în producții îndrăgite pe care alte companii le-au abandonat, precum The Expanse. Se pare însă că Prime Video este cu un pas înaintea concurenței la capitolul funcționalitate, integrând o funcție pe care niciun competitor nu o are: Watch Party.

Cu Watch Party poți vedea un film alături de 100 de prieteni pe Prime Video

Odată cu izolarea la domiciliu de la începuturile pandemiei de COVID-19, serviciile de vizionare de clipuri și video online la comun au început să crească în popularitate. Acestea folosesc însă tot conținut de pe alte platforme și de multe ori nu sunt compatibile cu toate platformele populare. De asemenea, acestea pot fi instabile și nu foarte ușor de folosit.

Amazon crede însă că o funcție Watch Party poate fi valoroasă pentru clienții săi, așa că introduce mai întâi posibilitatea de a putea vedea alături de alți prieteni filme și seriale de pe Prime Video de la distanță. Aceasta este o funcție nativă, pe care o poți accesa direct din interfața Amazon Prime Video și pare să fie bazată pe tehnologia Watch Party de pe Twitch. Limita de persoane care pot accesa o singură „cameră” de vizionare este de 100. Singura limitare este însă că toți trebuie să aibă abonamente Amazon Prime.

Momentan doar pe desktop

Funcția este limitată însă la vizionarea dintr-un browser de desktop. Cel care face camera și invită persoanele va putea controla ce film este redat, dar va putea și opri sau derula, dacă dorește. Ceilalți sunt însă simpli spectatori. Interacțiunea între utilizatori are loc într-o căsuță de chat în timp real.

Funcția este acum disponibilă în Statele Unite ale Americii, însă Amazon este acum o companie globală, deci ne așteptăm ca aceasta să fie extinsă și în alte regiuni în următoarea perioadă. De asemenea, chiar dacă Amazon nu oferă oficial serviciile sale în România, serviciul de streaming de filme și seriale Prime Video este disponibil de câțiva ani deja. Acest lucru înseamnă că există posibilitatea să primim și noi acces la Watch Party de la Amazon.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult