Am întrebat ChatGPT: În ce companii de tehnologie ar trebui să investesc pentru a-mi spori avuția? Răspunsul AI-ului surprinde

22.08.2023
Am întrebat ChatGPT: În ce companii de tehnologie ar trebui să investesc pentru a-mi spori avuția? Răspunsul AI-ului surprinde
Foto: Pixabay

Printre pasiunile mele se numără investițiile pe piața de capital, în special în clasicele acțiuni. Platforma pe care o folosesc îmi oferă acces la zeci de piețe, dar prefer titlurile din domeniul IT&C listate pe bursele americane. Din curiozitate, am întrebat ChatGPT în ce acțiuni din sectorul tehnologic ar trebui să investesc pentru a-mi spori avuția, iar răspunsurile oferite sunt surprinzător de bune.

ChatGPT îmi precizează din start că nu este un consilier financiar și că înainte de a face o achiziție trebuie să studiez temeinic activele de care sunt interesat sau să apelez la un specialist din domeniu. Totuși, platforma AI are câteva sugestii pentru mine.

În primul rând, ChatGPT listează giganții din domeniul tehnologic, precum Apple, Microsoft, Amazon și Google (Alphabet). Aceste companii au surse de venituri variate, finanțe solide și sunt inovative.

Apoi, o altă oportunitate este văzută de chatbot în domeniul cloud computing-ului. Din nou, avem de a face cu unele dintre numele mari menționate mai sus: Amazon (Amazon Web Services), Microsoft (Microsoft Azure) și Google (Google Cloud). Potrivit platformei, aceste servicii sunt cele pe care se bazează „transformarea digitală” a afacerilor, iar tot mai multe companii își mută operațiunile în cloud. Mai mult, cloud gamingul este un domeniu care a cunoscut o creștere explozivă în ultimii ani. Până în 2025, piața va ajunge la o valoare de aproape 8,2 miliarde de dolari, de la de 2,4 miliarde de dolari la sfârșitul lui 2022.

Citește și: Povestea „bomboanelor” letale din Ucraina. Sunt imprimate 3D, îmbunătățite cu ChatGPT și lansate din dronă

ChatGPT sugerează, de asemenea, platformele de e-commerce precum Amazon, Alibaba și Shopify, care „au arătat un potențial substanțial de creștere”.

Bineînțeles, din listă nu putea lipsi domeniul inteligenței artificiale. Aici ne sunt recomandați lideri în domeniu precum NVIDIA, Alphabet sau IBM. Surpinzător, ChatGPT nu a sugerat și numele Microsoft, companie care a investit 10 miliarde de dolari în OpenAI, dezvoltatorul chatbot-ului.

Serviciul AI recomandă, de asemenea, investiții în companii din domeniul securității cibernetice, precum Palo Alto Networks, CrowdStrike sau Fortinet, dar și în domeniul vehiculelor electrice și autonome, precum Tesla, NVIDIA sau Alphabet (Waymo).

Totodată, ChatGPT sugerează plasamente în producători de semiconductori, precum Intel, AMD și Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Aceste componente sunt, potrivit sursei citate, „cruciale” pentru inovațiile din tehnologie.

Alte sectoare sugerate, pentru investiții, de serviciul AI sunt tehnologie medicală (Teladoc, Cerner și Medtronic) și energie regenerabilă (Tesla și First Solar).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult