Amazon investește în educația AI: 2 milioane de utilizatori vor beneficia de cursuri gratuite până în 2025

21.11.2023
Amazon investește în educația AI: 2 milioane de utilizatori vor beneficia de cursuri gratuite până în 2025

Amazon a lansat o nouă inițiativă, „AI Ready”, cu scopul de a educa 2 milioane de utilizatori în domeniul inteligenței artificiale (AI) până în 2025. Inițiativa vine ca răspuns la cererea tot mai mare de expertiză în AI și are ca scop să transforme educația în inteligență artificială accesibilă tuturor.

Prin intermediul acestui program, gigantul tehnologic oferă opt cursuri gratuite, axate pe managementul și dezvoltarea proiectelor AI. Cursurile sunt proiectate pentru a face educația AI accesibilă oricui este pregătit să învețe și să dobândească abilitățile necesare pentru a activa în domeniul inteligenței artificiale.

Conform unor postări oficiale, noile cursuri se aliniază la angajamentul ‘AI Ready’ al companiei. Amazon își propune să extindă accesul la cunoștințele despre AI generativ, dezvoltând astfel o forță de muncă mai calificată și bine echipată pentru viitor. Compania a raportat că deja 21 de milioane de persoane au participat la instruirea în competențe de cloud computing AWS prin proiectele anterioare.

Ce programe urmează să fie lansate

Pentru a atinge acest obiectiv, Amazon lansează programe adaptate atât pentru adulți, cât și pentru studenți. Programul ‘AI Ready’ oferit de Amazon AWS include opt cursuri noi și gratuite în AI și AI generativ, precum și AWS Generative AI Scholarship, care va oferi acces la un nou curs AI generativ pe Udacity pentru peste 50.000 de elevi de liceu și studenți universitari la nivel global. În parteneriat cu Code.org, Amazon va introduce studenții în lumea AI-ului generativ.

Curriculumul va introduce indivizii în noțiunile de bază ale AI generativ, planificarea proiectelor care implică AI și aplicarea generatorului de cod AI CodeWhisperer al Amazon. Cursurile se concentrează pe educarea participanților despre învățarea automată AWS, modelele de limbaj și constructorul de aplicații Bedrock AI.

Amazon subliniază că tot mai multe companii caută persoane care cunosc AI și sunt dispuse să plătească mai mult pentru aceste ”skill-uri”. Un studiu realizat de Amazon Web Services (AWS) și firma de cercetare Access Partnership arată că există o cerere în creștere pentru angajații cu skill-uri în AI, cu 73% dintre angajatori prioritizând competențele AI în procesul lor de angajare. Cu toate acestea, trei din patru angajatori se confruntă cu dificultăți în găsirea profesioniștilor cu abilități în AI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult