Cât costă ChatGPT Plus, abonamentul care „accelerează” AI-ul

02.02.2023
Cât costă ChatGPT Plus, abonamentul care

Recent, OpenAI a testat abonamente contra cost pentru ChatGPT, dar pentru un număr mic de utilizatori. Se pare însă că acel abonament „Pro” a fost considerat prea scump de majoritatea celor care l-au testat, iar OpenAI s-a mișcat repede pentru a ajusta această eroare. Astfel, compania anunță acum ChatGPT Plus, care pare că oferă tot ce oferea acel abonament de test „Pro”, la jumătate din preț.

Abonamentul Plus promite acces prioritar și nelimitat la ChatGPT

Deși ChatGPT este mai degrabă un experiment public, menit să adune date despre ceea ce au nevoie utilizatorii de la un model lingvistic pe bază de AI, mulți sunt foarte încântați de acesta și sunt dispuși să plătească pentru acces mai rapid și nelimitat la serviciile oferite. Astfel, cei care vor să folosească ChatGPT fără limitare de viteză atunci când sunt mulți utilizatori simultan pe servere, sau care nu vor să întrerupă utilizarea în momentele în care sistemul este în mentenanță, dar și acces prioritar la funcții noi, pot acum să se abonee la ChatGPT Plus.

Abonamentul costă „doar” 20 de dolari pe lună și pare că nu oferă momentan funcționalitate în plus. Asta înseamnă că ChatGPT în continuare nu este conectat la internet și poate oferi răspunsuri „cât-de-cât” corecte pentru evenimente care au avut loc înainte de 2021.

OpenAI spune că va continua să extindă serviciile oferite prin ChatGPT, în special pentru afaceri, identificând cazuri de utilizare în comportamentul utilizatorilor, precum în redactarea și editarea de conținut text, generarea de idei, ajutor în scrisul de cod și învățare.

De asemenea, compania pregătește planuri tarifare mai mici pentru cei care nu vor să plătească 20 de dolari, planuri pentru companii și pachete de date pentru a accelera viteza celor care nu sunt abonați dau au nevoie punctual de acces la funcțiile „Plus”.

Deși este oferit gratuit, operarea ChatGPT nu este tocmai gratuită. Se pare că fiecare răspuns generat de AI costă câțiva cenți, iar serviciul este accesat zilnic de peste un milion de utilizatori. Astfel, abonamentele vor mai prelua din povara costurilor operaționale.

sursa: OpenAI

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult