Ce a declarat Ilya Sutsveker, omul care a stat îl spatele concedierii lui Sam Altman de la OpenAI, despre revenirea acestuia în funcția de CEO

24.11.2023
Ce a declarat Ilya Sutsveker, omul care a stat îl spatele concedierii lui Sam Altman de la OpenAI, despre revenirea acestuia în funcția de CEO
Sam Altman (Foto: Profimedia Images)

Într-o mișcare neașteptată în lumea tehnologiei, Sam Altman, fostul CEO al OpenAI, a fost demis de consiliul de administrație al companiei printr-un apel video, cu implicarea directă a membrului consiliului Ilya Sutsveker. Evenimentul a stârnit reacții puternice, inclusiv regretul lui Sutsveker, care și-a exprimat printr-o postare pe X faptul că este bucuros de reîntoarcerea lui Altman.

Decizia de a îl readuce pe Altman la conducerea OpenAI a fost anunțată miercuri. Înainte de anunțul reîntoarcerii, Sutsveker își exprimase un „regret profund” pentru rolul său în demiterea lui Altman, afirmând că nu a intenționat să dăuneze companiei.

Între timp, OpenAI a menționat că a ajuns la un acord cu Altman și că acesta este pregătit să revină în companie ca CEO. A fost, de asemenea, menționat că un nou consiliu va fi format cu trei membri-cheie: Bret Taylor (Președinte), Larry Summers și Adam D’Angelo.

Prima reacție a lui Sam Altman după revenirea la OpenAI

Sam Altman și Greg Brockman, care a fost și el îndepărtat din consiliul OpenAI, au reacționat la tweet-ul OpenAI. Brockman a scris că vor reveni ”mai puternici și mai uniți ca niciodată”, iar Altman a spus că ”iubește OpenAI” și a încercat să păstreze echipa și misiunea împreună în ultimele zile. Mai mult, CEO-ul OpenAI, a vorbit și despre decizia sa de a se alătura celor de la Microsoft, considerând-o cea mai bună cale pentru el și echipa sa la acel moment.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a fost unul dintre cei care au încercat să-l readucă pe Altman în consiliul de administrație. Luni, el a anunțat că Altman va fi parte din Microsoft, conducând o nouă echipă axată pe IA avansată, împreună cu Brockman și alți executivi OpenAI.

Peste 700 dintre cei 770 de angajați ai OpenAI au semnat o scrisoare amenințând cu demisia dacă Sam Altman nu este reinstalat. Angajații, în scrisoare, au adăugat că Microsoft are deja locuri de muncă pentru ei. De asemenea, scrisoarea a fost semnată și de Ilya Sutsveker. Angajații care au semnat scrisoarea au cerut ca Altman și Brockman să fie reinstalați, iar toți membrii consiliului să demisioneze și să fie numiți noi directori principali.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult