Cu ce funcții vine Duet AI, noul asistent pentru Google Mail, Docs & Drive

16.02.2024
Cu ce funcții vine Duet AI, noul asistent pentru Google Mail, Docs & Drive

Google se pregătește să lanseze Duet AI, un asistent AI proiectat să colaboreze în timp real cu utilizatorii pe serviciile companiei, precum Gmail, Google Docs, Drive, Sheets și Slides. Dezvăluit inițial în cadrul evenimentului Google I/O 2023, Duet AI a intrat într-o fază de testare, fiind accesibil doar unui grup de utilizatori înscriși în programul Workspace Labs, scrie 9to5Google. 

Potrivit unui raport recent publicat de 9to5Google, funcția Duet AI a început să fie disponibilă pentru mai mulți utilizatori din programul Workspace Labs, oferindu-le o gamă de funcționalități experimentale. Utilizatorii au acces la caracteristicile inovatoare pentru o perioadă limitată, urmând ca, după finalizarea testării, Duet AI să fie integrat în planul Google One AI Premium pentru utilizatorii de conturi Google.

Duet AI promite să revoluționeze modul în care interacționăm cu aplicațiile online, oferind asistență specifică pentru diverse sarcini. De exemplu, în Gmail, Duet AI poate rezuma firele de emailuri, explica conversațiile într-un limbaj simplificat, sugera, scrie și îmbunătăți răspunsurile, precum și căuta informații în alte emailuri.

Cu ce funcții vine Duet AI

În Google Drive, panoul lateral Duet AI poate urmări fișiere, rezuma foldere de proiecte, crea puncte importante și răspunde la întrebări ce implică date din fișierele din Drive și emailurile din Gmail.

Funcțiile Duet AI sunt impresionante în Google Docs, unde poate genera idei, scrie conținut de la zero, adăuga la conținutul preexistent, crea tabele, genera imagini și multe altele. Google susține că Duet AI înțelege discursul contextual și poate colabora cu utilizatorul pentru a îmbunătăți eficiența.

În Google Sheets, asistentul AI poate ajuta la organizarea datelor, creând planuri personalizate pentru sarcini, proiecte sau activități, inclusiv crearea de tabele și formule, adăugarea de filtre și realizarea de sarcini bazate pe obiective de la zero. În Google Slides, Duet AI poate genera slide-uri conform specificațiilor, adăuga elemente și imagini, scrie text, rezuma prezentări, adăuga animații la slide-uri și chiar crea layout-uri de prezentare personalizate.

Deși raportul nu menționează acest aspect, este posibil ca Duet AI să fie disponibil și pentru Google Meet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult