FOTO: Inteligența artificială ni-i arată pe mogulii din tehnologie săraci și trăind în mahala

12.04.2023
FOTO: Inteligența artificială ni-i arată pe mogulii din tehnologie săraci și trăind în mahala
Foto: Gokul Pillai/Shutterstock

Un artist a folosit inteligența artificială pentru a vedea cum ar arăta unii dintre cei mai bogați oameni din lume dacă ar fi săraci.

Gokul Pillai a editat ușor în Photoshop imaginile obținute cu ajutorul aplicației Midjourney, care generează artă folosind AI.

Pentru experiment, Pillai a folosit figuri cunoscute, precum Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, Donald Trump sau Mark Zuckerberg. În imaginile generate de algoritmi, bogații lumii sunt îmbrăcați în haine sărăcăcioase și au în fundal mahalale din India.

Finalizarea proiectului a durat aproape două zile, potrivit artistului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gokul Pillai (@withgokul)

Sursa de inspirație pentru proiect a reprezentant-o filmul de Oscar „Slumdog Millionaire”, pe care Pillai l-a revăzut de curând.

Citește și: Motivul simplu pentru care inteligenţa artificială este foarte periculoasă

Imaginile publicate de artist pe Instagram au devenit foarte populare pe internet. Despre Mark Zuckerberg internauții au spus că arată mai uman în imaginea obținută de Pillai decât în realitate. Una dintre glumele făcute despre cofondatorul Facebook este că miliardarul e de fapt un robot.

Iată cum ar arăta unii dintre miliardarii lumii (i-am selectat pe cei care au legătură cu sectorul tehnologic) dacă ar fi săraci:

Bill Gates – cofondator al Microsoft

Elon Musk – CEO al companiilor Twitter, SpaceX și Tesla

Jeff Bezos – fondator al companiilor Amazon și Blue Origin

Mark Zuckerberg – CEO al Facebook 

Warren Buffett – CEO al Berkshire Hathaway, al doilea cel mai mare investitor în Apple

Foto: Instagram/withgokul

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult