Go4news: Un cunoscut producător de păpuşi pentru „bărbaţi singuri” lucrează la un sistem de inteligenţă artificială pentru acestea

19.08.2016
RealDoll, unul dintre cei mai de succes producători de păpuşi pentru sex, a anunţat că lucrează la un sistem de inteligenţă artificială care va fi implementat în produsele sale. Matt McMullen, directorul executiv al companiei, a oferit detalii despre tehnologie. Aceasta va fi implementată direct în păpuşi sau va putea fi experimentată în realitatea virtuală. 
 
„Pentru unii aceasta ar putea reprezenta fericirea pe care nu credeau că o pot avea”, a declarat McMullen, între sesiune Q&A ţinută pe Reddit. El a adăugat că sistemul AI dezvoltat de RealDoll va fi distractiv, captivant şi că va avea potenţialul de a simula iubirea. 
 
RealDoll produce, încă din 1997, unele dintre cele mai realiste, dar şi scumpe, păpuşi pentru sex. Clienţii îşi pot personaliza viitoarea „parteneră” şi pot alege dintr-o gamă foarte largă de modele. Pentru fiecare păpuşă sunt necesare 80 de ore de lucru, iar în fiecare an compania livrează 300-400 de unităţi. 

RealDoll lucrează la un model cu cap robotic, capabil să afişeze expresii, care va fi lansat pe piaţă în 2017, la împlinirea a 20 de ani de către companie. 

Se pare că păpuşile pentru sex şi roboţii de acest gen vor reprezenta o parte importantă din viaţa oamenilor în viitor. Potrivit unui celebru futurolog, până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.
 
 
El estimează că până în 2035 majoritatea oamenilor vor deţine jucării sexuale care pot fi folosite împreună cu dispozitivele pentru realitate virtuală.
 
Nu toată lumea este încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practici. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video