LG lansează un roboțel care are grijă de locuință și de animalele de companie

05.01.2024
LG lansează un roboțel care are grijă de locuință și de animalele de companie

În cadrul evenimentului CES 2024, LG Electronics se pregătește să lanseze un nou asistent pentru casă, dotat cu inteligență artificială (AI), care promite să revoluționeze modul în care sunt gestionate locuințele. Acesta va oferi o gamă largă de funcționalități, inclusiv monitorizarea animalelor de companie și administrarea inteligentă a locuinței în absența proprietarilor.

Noul asistent al LG este conceput ca un robot mobil, echipat cu roți și picioare, capabil să se deplaseze autonom în casa utilizatorului. Pe lângă faptul că se poate mișca, are și capacitatea de a purta conversații, reacționând la comenzi verbale.

Acest asistent inteligent funcționează ca un centru de control al casei, conectându-se la toate dispozitivele inteligente din locuință, precum sistemele de iluminat, termostatele sau camerele de supraveghere. De exemplu, conform celor de la LG, roboțelul poate stinge luminile sau poate supraveghea animalele de companie când proprietarii nu sunt acasă, scrie The Verge.

Asistentul LG este capabil să monitorizeze animalele de companie și să asigure securitatea casei

Echipat cu un sistem avansat dezvoltat de Qualcomm Technologies, Inc., acesta are abilitatea de a recunoaște fețele și utilizatorii, precum și de a verifica condițiile de mediu din locuință, cum ar fi temperatura și calitatea aerului.

Mai mult decât atât, asistentul LG este capabil să monitorizeze animalele de companie și să asigure securitatea casei.

Atunci când proprietarii nu sunt acasă, se poate deplasa prin casă pentru a verifica dacă ferestrele sunt închise sau dacă luminile sunt lăsate aprinse, contribuind astfel la economisirea energiei. La întoarcerea acasă, asistentul îi întâmpină pe utilizatori, recunoscându-le starea de spirit și adaptându-și răspunsurile pentru a crea o atmosferă plăcută, cum ar fi redarea de muzică sau efectuarea de sarcini zilnice, precum reamintirea planurilor sau a zilei de nașetere a unei persoane apropriate.

Conform companiei, LG are mare încredere în acest asistent pentru casa inteligentă, considerând că va ușura viața utilizatorilor prin preluarea sarcinilor casnice.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult