OnePlus lansează AI Eraser, prima unealtă a companiei bazată pe inteligență artificială

04.04.2024
OnePlus lansează AI Eraser, prima unealtă a companiei bazată pe inteligență artificială
Foto: OnePlus

La momentul lansării lui OnePlus 12, ne-am exprimat dezamăgirea că, în ciuda specificațiilor de top ale acestui flagship, lipseau detalii referitoare la modurile practice în care terminalul se poate folosi de inteligența artificială (AI). Întreaga prezentare s-a aflat într-un contrast evident cu ceea ce am întâlnit în momentul apariției familiei Galaxy S24, atunci când Samsung a pus un accent deosebit pe funcționalitatea suplimentară adusă de Galaxy AI.

Ei bine, OnePlus încearcă acum să recupereze terenul pierdut. Compania tocmai a lansat aplicația AI Eraser, menită să elimine obiectele nedorite sau erorile din fotografii. Aceasta va fi disponibilă pentru mai multe terminale ale producătorului chinez, printre care OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus 11 și pliabilul OnePlus Open.

OnePlus AI Eraser permite selectarea părților din imagine care trebuie eliminate, rutinele AI fiind responsabile mai apoi pentru “umplerea” respectivului spațiu cu conținut care să se potrivească cu restul imaginii. Pot fi eliminate astfel obiecte nedorite sau persoane, dar și corectate imperfecțiunile din anumite fotografii, într-o manieră asemănătoare cu funcția Generative Fill de la Adobe sau cu uneltele Magic Eraser de la Google.

Diferența o face faptul că, pentru acest AI Eraser, OnePlus folosește modelul de machine learning dezvoltat de Oppo, compania-mamă de care aparține producătorul chinez.

Drept primă funcție OnePlus bazată pe tehnologia AI generativă, AI Eraser reprezintă primul pas de a pune în aplicare viziunea noastră de a dezlănțui creativitatea utilizatorilor cu ajutorul AI-ului și de a revoluționa viitorul editării foto, oferind clienților posibilitatea de a crea fotografii remarcabile cu doar câteva atingeri de ecran. Plănuim să lansăm mai multe caracteristici bazate pe AI pe parcursul acestui an, și abia așteptăm să le putem oferi publicului larg.

– Kinder Liu, președinte și Chief Operating Office al One Plus

Sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News