OpenAI vrea să își lanseze propriul motor de căutare web

15.02.2024
OpenAI vrea să își lanseze propriul motor de căutare web

OpenAI, companie cunoscută pentru dezvoltările sale inovatoare în domeniul inteligenței artificiale, pare să își îndrepte atenția către o nouă direcție: crearea unui produs similar cu Google Search. Mișcarea ar putea schimba dinamica competiției în industria tehnologică, OpenAI fiind astfel în directă competiție cu Google.

În ultimii ani, OpenAI a reușit să atragă atenția industriei, nu doar prin uneltele AI, ci și prin modul în care a determinat alte companii mari, precum Google și Apple, să accelereze dezvoltarea propriilor produse AI. ChatGPT, produsul emblematic al OpenAI, a fost o inovație în industrie. Apoi, Google a dezvoltat Google Bard, cunoscut acum sub numele de Gemini.

Acum, se pare că OpenAI își îndreaptă atenția către un nou proiect: dezvoltarea unui produs de căutare web similar cu Google Search, potrivit unui raport publicat de The Information. De asemenea, se spune că acest nou produs de căutare web ar putea fi parțial alimentat de Bing.

Cum va funcția noua unealtă de la OpenAI

Totuși, nu se știe dacă produsul va fi o aplicație independentă de căutare pe web sau dacă va fi integrat în ChatGPT. Unele rapoarte sugerează posibilitatea ca produsul de căutare web să fie accesibil prin modelul ChatGPT Plus pentru abonații cu abonamente premium. Totuși, este important de menționat că multe dintre aceste informații se bazează pe speculații, iar OpenAI nu a oferit nici o informație oficială cu referire la produs.

Recent, ChatGPT a fost integrat în mașinile Volkswagen. Această nouă funcționalitate va extinde semnificativ posibilitățile controlului vocal existent, permițând utilizatorilor să acceseze o gamă largă de comenzi și informații. Cu ajutorul asistentului IDA, utilizatorii pot manipula sistemul de informații, setările de navigație și climatizare, dar și să obțină răspunsuri la întrebări generale.

Pentru a activa asistentul IDA, utilizatorii trebuie doar să spună „Hello IDA” sau să apese un buton special pe volan, iar sistemul va determina automat dacă este necesară efectuarea unei acțiuni specifice a vehiculului, căutarea unei destinații sau ajustarea temperaturii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult