Sam Altman a vorbit despre plecarea sa din cadrul OpenAI și cum crede că asta a ajutat compania

08.01.2024
Sam Altman a vorbit despre plecarea sa din cadrul OpenAI și cum crede că asta a ajutat compania

În noiembrie 2023, Sam Altman a fost demis din funcția de CEO al companiei OpenAI, o decizie care a provocat multă instabilitate în companie și, respectiv, între angajați. Aceștia au amenințat chiar că vor demisiona și se vor alătura Microsoft, dacă Altman nu va fi reinstalat. În urma acestor evenimente, Altman a revenit ca CEO al OpenAI și a concediat membrii anteriori ai consiliului. Apoi, în cadrul companiei s-a format un nou consiliu de administrație.

Într-un interviu recent acordat Times, Altman a descris demiterea sa ca fiind „extrem de dureroasă” pe plan personal, dar a adăugat că acest eveniment a avut un impact pozitiv asupra OpenAI, spune Bussines Insider

„A fost extrem de dureros pentru mine personal, dar cred că a fost minunat pentru OpenAI”, a declarat Altman. După ce a reluat controlul, Altman a menționat că OpenAI a atins un nou nivel de unitate, determinare și concentrare. Deși nu anticipase aceste probleme atât de curând, acesta a declarat că era normal ca tensiunile să apară în drumul către dezvoltarea Inteligenței Artificiale Generale (AGI).

Ce rol are Microsoft în cadrul OpenAI

Microsoft, unul dintre cei mai mari investitori în OpenAI, a obținut un loc de „observator fără drept de vot” în consiliul nonprofit al OpenAI care controlează compania. Acest lucru înseamnă că gigantul tech poate participa la ședințele consiliului și are acces la informațiile confidențiale ale companiei, dar nu are drept de vot în deciziile consiliului.

Altman s-a declarat entuziasmat de viitor și recunoscător pentru munca grea a tuturor, într-o situație care a fost „neclară și fără precedent”. De asemenea, Altman a adăugat că este de părere că „reziliența și spiritul lor îi diferențiază în industrie”.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, i-a oferit un loc de muncă lui Altman după ce acesta a fost demis de la OpenAI. Când Altman a fost reinstalat, Nadella a declarat într-o postare pe X, fostul Twitter: „Suntem încurajați de schimbările din consiliul OpenAI. Credem că acesta este un prim pas esențial pe calea către o conducere mai stabilă, bine informată și eficientă.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult