Samsung Galaxy Book 4 ar putea fi primul laptop echipat cu procesorul Meteor Lake de la Intel

06.12.2023
Samsung Galaxy Book 4 ar putea fi primul laptop echipat cu procesorul Meteor Lake de la Intel

Intel pregătește lansarea mult așteptatelor procesoare Meteor Lake de generația a 14-a, care promit să aducă o îmbunătățire semnificativă a duratei de viață a bateriei pentru laptopurile Windows. Conform unui raport recent, Samsung Galaxy Book 4 ar putea fi primul laptop ce utilizează aceste noile procesoare.

Se așteaptă ca procesoarele Meteor Lake să fie lansate pe 14 decembrie, iar Yonhap News sugerează că Samsung plănuiește să lanseze Galaxy Book 4 chiar a doua zi, pe 15 decembrie. Deși data oficială de lansare nu este încă certă, cel mai probabil, Galaxy Book 4 va fi disponibil pe piață după jumătatea lunii ianuarie.

Samsung Galaxy Book 4 va folosi procesoare „Intel Core Ultra”, care sunt versiunile premium ale procesoarelor Meteor Lake și vor înlocui cipurile Core i5, i7 și i9. Având în vedere că modelele Galaxy Book 3 și 3 Pro au fost echipate cu procesoare Core i7 și i9, este probabil ca Galaxy Book 4 să fie dotat cu un cip Core Ultra 7, iar un potențial Galaxy Book 4 Pro ar putea avea un cip Core Ultra 9.

Cu ce caracteristici vine noul procesor Meteor Lake

Procesoarele Meteor Lake vor include atât nuclee P, cât și E, asemănătoare cu cipurile anterioare, dar vor beneficia de nuclee E cu consum redus de energie, care vor reduce consumul bateriei laptopului la sarcini de bază, precum navigarea pe internet sau vizionarea de seriale.

Una dintre cele mai atractive caracteristici ale Meteor Lake este eficiența energetică.  Galaxy Book 4 ar putea fi primul dispozitiv Samsung ce va beneficia de Gauss, iar utilizarea Meteor Lake AI  va contribui la lansarea sa. Conform ultimelor rapoarte, ar trebui să vedem Gauss LLM pe smartphone-ul Samsung Galaxy S24 la începutul anului viitor.

Deși Samsung ar putea fi primul care lansează un laptop cu Meteor Lake, nu este singura companie care lucrează la un astfel de laptop. LG și HP lucrează în prezent la laptopuri cu Meteor Lake (posibil pentru lansare în 2024).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult