Robocar, maşina de curse fără pilot controlată de inteligenţă artificială [VIDEO]

01.04.2016

Formula E, care a anunţat anul trecut că organizează o competiţie automobilistică pentru maşini fără pilot, a prezentat primul automobil de curse controlat de inteligenţă artificială – Robocar.

Zece echipe, fiecare cu câte două maşini, vor concura într-o serie de curse cu durata de o oră, începând cu a doua parte a acestui an.

Citeşte şi: Şase microboţi care cântăresc 100 de grame reuşesc să tracteze un Chevrolet Volt de 1.800 de kilograme

Automobilele sunt identice, dar diferenţa pe pistă o va face inteligenţa artificială care le controlează. După cum a anunţat Formula E, va fi „o bătălie a algoritmilor”.

Viteza maximă pe care o poate atinge Robocar, un automobil electric, este de 300 km/h. Designul maşinii a fost conceput de designerul Daniel Simon, cunoscut pentru munca sa din filmele „Tron: Legacy” şi „Oblivion”. 

Cursele vor fi organizate în oraşe din toată lumea, precum Paris, Berlin, Moscova, Londra, pe circuite existente. 

Competiţia Formula E este susţinută de fondul de investiţii Kinetik, care promovează dezvoltarea de automobile electrice. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult