Shutterstock integrează acum generare de imagini AI prin intermediul DALL-E

26.01.2023
Shutterstock integrează acum generare de imagini AI prin intermediul DALL-E

Sutterstock, una dintre cele mai populare surse de fotografii din lume, a lansat oficial propria sa soluție de generare de imagini prin intermediul inteligenței artificiale. Compania anunțase deja parteneriatul cu OpenAI, compania din spatele unora dintre cele mai populare soluții de generare de conținut prin intermediul inteligenței artificiale, precum DALL-E și ChatGPT.

Serviciul de licențiere de fotografii Shutterstock permite utilizatorilor să își creeze propriile imagini cu AI

Funcționalitatea de generare de imagini prin intermediul integrării DALL-E pe Shutterstock a fost disponibilă deja de mai multă vreme către utilizatorii care plăteau abonamente pe site în variantă beta, iar acum această capabilitate este complet operațională într-o variantă finală.

Clienții Shutterstock pot genera imagini pe baza descrierilor proprii în toate limbile în care serviciile site-ului sunt disponibile, deci nu ești limitat la limba engleză. Fiecare cerere de generare oferă patru variante. De asemenea, poți vedea și alte „opere de artă” generate de alți utilizatori folosind acest serviciu, pe care le poți accesa și descărca.

Pentru a evita controversele legate de legitimitatea folosirii unor imagini fără licență pentru a antrena inteligența artificială să creeze noi opere de artă derivate, Shutterstock spune că a folosit în această integrare DALL-E doar imagini asupra cărora are licență. De asemenea, compania spune că artiștii ale căror opere sunt folosite pentru antrenarea AI-ului și care sunt folosite drept bază pentru creațiile noi, vor fi răsplătiți pentru munca lor. Acest lucru se va realiza printr-un „Fond al Contribuitorilor”.  Prima plată din acest fond s-a întâmplat la sfârșitul trimestrului fiscal precedent, în decembrie 2022.

Desigur, există și un regulament care ar putea fi greu de impus referitor la imaginile generate pe Shutterstock cu AI. Clienții nu trebuie să folosească imaginile generate pentru a încălca drepturile intelectuale ale altor persoane sau companii, să nu genereze spam, informații false sau imagini care descriu violență. Astfel, responsabilitatea legală este pasată asupra utilizatorilor, chiar dacă AI-ul generează imagini care ar putea încălca drepturile de autor ale altor entități.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult