DALL-E 2 a fost lansat oficial. Oricine poate înscrie un cont gratuit pentru generare de imagini cu AI

30.09.2022
DALL-E 2 a fost lansat oficial. Oricine poate înscrie un cont gratuit pentru generare de imagini cu AI

DALL-E 2, cel mai popular sistem de generare de imagini folosind algoritmi AI de până acum, a deschis complet ușile către publicul larg. Accesul la DALL-E era până acum limitat de invitații pe care utilizatorii le puteau primi pe baza înscrierii pe o listă de așteptare, însă acum oricine își poate înscrie un cont gratuit și poate începe să genereze imagini de tot felul, doar pe baza unor descrieri text.

Chiar dacă tehnologia de generare de imagini cu AI nu este tocmai nouă, abia din 2022 au început să apară servicii de acest gen și tot felul de proiecte mai mult sau mai puțin gratuite, care pot oferi rezultate cu adevărat impresionante. Astfel, putem considera că DALL-E 2 este totuși ceva nou pentru publicul larg și ceva care a devenit mai mult decât o demonstrație de tehnologie, făcând deja trecerea la un produs finit, care poate fi monetizat. Conturile pot fi înscrise pe site-ul oficial.

DALL-E 2 permite realizarea de imagini impresionante, pe baza unor simple descrieri text

Accesul la DALL-E 2 este în acest moment gratuit, însă nu și nelimitat. Utilizatorii primesc la prima înscriere 50 de credite gratuite, care pot fi folosite pentru generarea a 50 de imagini prin intermediul serviciului. La finalul acestor credite, poți cumpăra mai multe în calupuri de 115 credite pentru 15 dolari. Nu există un discount pentru cantități mai mari, așa că nu contează dacă faci o singură tranzacție sau mai multe pentru mai multe credite.

Toți utilizatorii primesc în fiecare lună și câte 15 credite gratuite. Acestea trebuie să fie folosite în luna respectivă, întrucât nu se raportează. Doar cele 50 de credite originale și cele cumpărate pot fi folosite și în lunile următoare. Totuși, chiar și creditele plătite au o dată de expirare de 12 luni. Acestea expiră dacă nu sunt folosite după un an.

DALL-E 2 este un serviciu exclusiv în cloud, însă există alternative locale similare în funcționalitate, precum Stable Diffusion, care pot fi descărcate și instalate pe un computer personal cu un GPU puternic. Acestea pot genera imagini gratuit, pe baza algoritmilor open source. Totuși, costurile de hardware ar putea fi mai mari decât cel al creditelor folosite pentru generarea de imagini.

Imaginile generate de DALL-E 2 sau Stable Diffusion pot fi folosite inclusiv în scopuri comerciale, utilizatorul având drepturi depline asupra imaginilor generate pe baza descrierilor lor.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult