Utilizatorii Samsung Galaxy vor fi nevoiți să plătească pentru funcțiile AI

22.01.2024
Utilizatorii Samsung Galaxy vor fi nevoiți să plătească pentru funcțiile AI

Samsung a lansat seria Galaxy S24, prezentând o gamă impresionantă de caracteristici bazate pe inteligență artificială (AI), care promit să transforme experiența utilizatorilor.

Lansarea noilor telefoane flagship a atras atenția nu doar prin actualizările hardware, ci și prin aceste funcții AI inovatoare. Totuși, există un detaliu important care ar putea afecta accesul utilizatorilor la aceste funcții: posibilitatea introducerii unui abonament plătit, scrie The Verge.

Conform informațiilor disponibile pe pagina oficială a Samsung, funcțiile AI ale Galaxy vor fi disponibile gratuit până la sfârșitul anului 2025 pentru dispozitivele Samsung Galaxy compatibile. Această notă subtilă, ușor de trecut cu vederea, indică faptul că, după această dată, utilizatorii ar putea fi nevoiți să plătească pentru a continua să beneficieze de aceste funcții avansate.

Multe dintre caracteristicile AI ale noilor telefoane Galaxy depind de serviciile online

Multe dintre caracteristicile AI ale noilor telefoane Galaxy depind de serviciile cloud pentru funcționare. Deși unele funcții, cum ar fi traducerea, funcționează offline, altele, precum editarea generativă și transcrierea, utilizează modelele Gemini de la Google în cloud. Samsung nu a dezvăluit încă detaliile de preț pentru un posibil abonament, dar este probabil să implementeze termeni și condiții diferite pentru funcțiile AI oferite.

Pe lângă accesul gratuit limitat, Samsung nu a specificat clar în timpul lansării că unele dintre funcțiile AI din seria Galaxy S24 necesită o conexiune la internet și un cont Samsung. Astfel, funcții precum Live Translate, Note Assist în Samsung Notes și Chat Assist necesită conexiune la internet. Doar câteva caracteristici funcționează offline, care vin însă cu capacități limitate.

Totuși, se pare că Samsung nu neglijează utilizatorii săi mai vechi de telefoane Galaxy. Compania a confirmat că va aduce multe dintre caracteristicile AI Galaxy pe telefoanele sale existente, inclusiv seria Galaxy S23 de anul trecut și modelele pliabile, precum Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Aceste dispozitive vor primi funcțiile AI Galaxy în prima jumătate a anului 2024.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult