Aplicaţia de mesagerie Viber este disponibilă acum şi pe Windows şi OS X

08.05.2013
Aplicaţia de mesagerie Viber este disponibilă acum şi pe Windows şi OS X

Alături de WhatsApp, Viber este una dintre cele mai populare soluţii de mesagerie text şi VoIP, acestea două şi toate celelalte reţele similare contribuind la detronarea  SMS-ului din vârful ierarhiei platformelor de comunicare mobile. Dacă WhatsApp a adoptat o însă politică mai conservatoare atunci când vine vorba de compatibilităţi şi facilităţi, Viber a decis că poate cuceri la fel de uşor şi desktop-ul, întrând totodată şi pe teritoriul rivalului Skype.

Odată cu anunţul atingerii unei cifre de 200 de milioane de utilizatori, compania a anunţat actualizarea clienţilor pentru Android şi iOS, aceştia oferind acum trimiterea de mesaje video, codecuri audio superioare, un indicator pentru ultimul mesaj de stare şi partajare foto mai bună. În plus, versiunea pentru Android a primit o interfaţa Holo nouă.

Mai interesantă este însă decizia de intrare şi pe teritoriul platformelor desktop, Viber lansând cu această ocazie şi clienţi software pentru Windows şi OS X. Noile aplicaţii se activează la fel ca produsele software pentru telefoanele mobile, oferind sincronizarea contactelor, posibilitatea de preluare a unei convorbiri iniţiate de pe telefonul mobil şi toate celelalte funcţii deja cunoscute. Faţă de versiunile pentru telefoane mobile, utilizatorii desktop pot efectua şi videoconferinţe, această facilitate nefiind încă disponibilă şi pe terminalele mobile.

Aplicaţiile Viber pot fi descărcate din App Store, Google Play şi, în cazul versiunii desktop, direct de pe site-ul producătorului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News