Apple adaugă asistentului Siri abilitatea de a șopti, sau țipa prin difuzorul telefonului, atunci când este nevoie

02.04.2021
Apple adaugă asistentului Siri abilitatea de a șopti, sau țipa prin difuzorul telefonului, atunci când este nevoie

Încă de la lansarea oficială din anul 2011, Siri a fost în general asociat cu o singură voce, funcțiile suplimentare și îmbunătățirile anunțate pe parcurs venind doar să ridice așteptările utilizatorilor.

De exemplu, dacă dorești să auzi răspunsurile lui Siri într-un birou puternic, aeroport sau stadion, cea mai la îndemână soluție este să crești volumul  sonor și să apropii telefonul de ureche. Potrivit unei solicitări de brevet descoperită de AppleInsider, Apple încearcă să rezolve acest neajuns conferind asistentului Siri abilități pentru sesizarea mediului ambiant. Spre exemplu, dacă te afli la birou, sau într-un alt spațiu cu mult zgomot ambiant, cum ar fi la aeroport sau pe stadion, comunicarea cu asistentul Siri s-ar putea face pe un ton ceva mai ridicat, eventual, optimizând tonul vocii pentru a fi mai ușor inteligibil.

Inovația brevetată de Apple nu este chiar o noutate, Alexa și alte servicii competitoare de asistență prin comandă vocală având deja capabilitatea de a răspunde „în șoaptă”, dacă locația și setările telefonului sugerează că abordarea obișnuită nu este chiar potrivită.

Fără legătură directă cu noul mod de conversație, Apple a decis să renunțe la identitatea unică atribuită asistentului Siri. Astfel, Începând cu versiunea iOS 14.5, Siri poate fi setat alegând dintr-o selecție de 5 limbi predefinite, inclusiv masculine, Apple părând să dorească eliminarea oricărei preconcepții referitoare la modul în care ar trebui să sune un asistent vocal.

„Suntem încântați să introducem două voci noi pentru vorbitorii de limbă engleză și opțiunea pentru utilizatorii Siri de a selecta vocea dorită atunci când își configurează dispozitivul”.

Totodată, aflăm și că Siri nu va mai seta ca alegere implicită vocea feminină, în limba engleză, cu care ne-am obișnuit deja. De acum identitatea audio va fi aleasă de proprietarul fiecărui dispozitiv, la momentul etapei de configurare inițială.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult