Apple, obligat să includă cel puțin 30% conținut localizat pentru abonații Apple TV+ din Europa

10.12.2020
Apple, obligat să includă cel puțin 30% conținut localizat pentru abonații Apple TV+ din Europa
foto: Apple

În timp ce strategia Apple pentru promovarea serviciului Apple TV+ mizează mai mult pe dezvoltarea de filme și emisiuni TV originale, planurile de extindere în afara SUA s-ar putea lovi de pretențiile autorităților europene privind impunerea unei cote minime de producții locale.

Planul trasat de politicianul irlandez Catherine Martin, impune platformelor de streaming să asigure că minim 30% din catalogul de conținut este din categoria  “European Work”. Interesant este că documentul include la această categorie și producțiile britanice, fără a ține seama de statutul acestei țări de fost membru UE.

Ministrul Catherine Martin a menționat în mod special platforma Apple TV+, serviciul de streaming Apple neavând în prezent suficient conținut produs la nivel local.

Apple TV+
foto: Apple

Apple TV+, interzis în Europa?

Secțiunea 65 din proiectul legislativ numit ”General Scheme of the Online Safety and Media Regulation Bill” susține că „serviciile mass-media audiovizuale la cerere trebuie să asigure proeminența operelor europene în serviciul lor, în scopul furnizării de conținut european cultural divers pentru cel mai larg public posibil.”

Dacă este adoptată în forma actuală, legea poate duce la interzicerea Apple TV+ în Europa, precum și a alor platforme de streaming care nu respectă condiția impusă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult