Apple Music va avea opțiuni de redare loseless și spatial audio, disponibile fără costuri suplimentare

17.05.2021
Apple Music va avea opțiuni de redare loseless și spatial audio, disponibile fără costuri suplimentare

Abonații serviciului Apple Music vor putea să asculte muzica preferată folosind compresie de tip loseless (fără pierderi de calitate), asigurând cea mai bună fidelitate audio cu putință.

Disponibilă începând cu luna viitoare, noua setare de calitate va necesita semnificativ mai multă lățime de bandă și ar putea crea probleme celor care folosesc conexiuni de internet mobil cu puțin trafic inclus (ex. pachete de date în roaming).

Totodată muzica ar putea suna mai bine prin sistemele audio dedicate și dacă bifezi opțiunea Dolby Atmos pentru spațializare audio.

Ambele vor fi disponibile fără costuri suplimentare, Apple precizând că aproximativ 75 milioane de melodii vor fi disponibile pentru ascultare în modul loseless.

Pentru a beneficia de noua funcționalitate va fi necesară instalarea celei mai recente versiuni a aplicației Apple Music, respectiv să bifezi setările relevante în meniul Settings – Music – Audio Quality.

Pentru a evita suprasolicitarea conexiunii la internet, vei avea posibilitatea și să alegi niveluri de calitate diferite în modul Wi-Fi, respectiv date mobile. Totodată, vei putea și să descarci în modul loseless pe telefon muzica preferată, profitând de momentele cu acces la internet Wi-Fi.

Potrivit Apple, nivelul de calitate loseless începe de la echivalentul CD Quality, 44.1kHz/16 bit și poate ajunge la 48kHz/24 bit, ambele variante putând fi redate nativ pe dispozitivele iPhone și iPad. Însă nivelul de fidelitate poate urca la 192kHz/24 bit, dacă folosești un echipament de redare extern compatibil.

Cei care folosesc căști AirPods și Beats echipate cu procesor audio din revizia H1 sau W1, respectiv difuzoarele integrate pe ultimele modele iPhone, iPad sau Mac vor avea opțiunea de redare Dolby Atmos selectată în mod automat. Mai departe, albumele audio disponibile în format Dolby Atmos vor fi evidențiate corespunzător în interfața de redare.

Răspunzând competiției oferite de Apple, Amazon a anunțat în cursul zilei de luni că va oferi facilități similare pentru abonații serviciului Amazon Music HD, fără costuri suplimentare dacă aceștia au optat pentru pachetul Amazon Music Unlimited.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult