Apple pregăteşte un serviciu de televiziune

Apple pregăteşte un serviciu de televiziune

Apple a avut încă de la începutul anilor 2000 o prezenţă majoră în entertainment. Platforma iTunes a adăugat pe rând în catalogul său digital muzică, filme, videoclipuri şi seriale TV, iar de curând HBO a lansat serviciul Now exclusiv pe dispozitivele companiei. Noile zvonuri despre Apple sugerează că următoarea ţintă a gigantului este televiziunea live şi că se fac demersuri pentru a lansa un serviciu bazat pe abonament, care să ofere acces la cele mai mari posturi de televiziune din America.

Conform Wall Street Journal, Apple doreşte să lanseze un serviciu prin care abonaţii au acces la aproximativ 25 de canale de televiziune, printre care se regăsesc ABC, CBS, Fox, FX şi ESPN. Acesta ar putea costa undeva în jurul a 30 sau 40 de dolari, un preţ relativ mic faţă de ofertele concurente ale altor operatori de televiziune din Statele Unite. Deşi planul iniţial era să existe o formă de parteneriat cu alte companii, se pare că Apple doreşte acum să lanseze serviciul pe cont propriu, fără să beneficieze de infrastructura deja existentă. Probabil că în aceste condiţii, noul serviciu va fi disponibil exclusiv prin internet.

Momentan nu există detalii oficiale şi nici prea multe informaţii neconfirmate, însă mult zvonitul televizor Apple ar putea fi dispozitivul alături de care va fi lansat serviciul de televiziune. Cu toate acestea, cei care nu vor dori un nou televizor, ar putea să acceseze conţinutul folosind oricare alt dispozitiv compatibil. Având în vedere că televiziunea a primit foarte multă atenţie în cadrul evenimentului „Spring Forward” şi că Apple TV a primit o reducere semnificativă de preţ, probabil că anunţul oficial este mai aproape decât ne-am aştepta.

În cazul în care televizorul Apple ajunge într-adevăr pe piaţă, acesta ar fi probabil ultimul dispozitiv la care Steve Jobs a lucrat efectiv. Zvonurile despre un asemenea dispozitiv precedă moartea sa din 2011 cu câţiva ani, iar referinţe la acesta au fost găsite inclusiv în cartea biografică a lui Walter Isaacson, realizată în urma mai multor ani de interviuri cu fostul CEO Apple. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult