Bing Maps include acum monitorizare video a traficului

25.11.2015
Bing Maps include acum monitorizare video a traficului

Bing Maps nu este un serviciu de hărţi foarte popular, fiind eclipsat de rivali precum Google Maps şi Here Maps, însă Microsoft încearcă să îl diferenţieze de concurenţă cu tot felul de funcţii noi. Cel mai recent update al hărţilor Bing adaugă o funcţie pe care niciun alt serviciu similar nu îl oferă: monitorizare în timp real folosind camere web pentru a putea observa traficul în timp real.

Microsoft a dezvăluit că în acest moment, Bing Maps pot accesa peste 35.000 de camere web din 11 ţări, care pot oferi informaţii mai clare în timp real decât statisticile de trafi şi vreme obişnuite. Pentru a accesa o astfel de cameră este necesară doar selectarea componentei de trafic din Bing Maps. Camerele vor apărea pe traseu marcate cu o pictogramă în formă de cameră video, iar un click pe oricare dintre acestea deschide un flux video în timp real. Bing Maps oferă posibilitatea de a urmări mai multe camere în acelaşi timp, iar toate camerele accesate recent sunt trecute într-o listă, pentru acces rapid.

Scopul noii funcţii este posibilitatea de a vedea în avans aglomeraţia pe anumite artere ale oraşelor, pentru a putea evita zonele aglomerate mai uşor. Chiar dacă aceste informaţii sunt disponibile pe Bing Maps (şi alte servicii similare) sub formă de linii colorate de la verde la roşu, nimic nu poate fi mai exact decât o filmare în timp real de la faţa locului. Din păcate, Microsoft nu a specificat care sunt cele 11 ţări care primesc suport pentru camerele video în Bing Maps, însă putem presupune că România nu este una dintre ele. Acum că există această funcţionalitate, cu siguranţă Microsoft va încerca să extindă suportul pentru cât mai multe regiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult