Blogging-ul a devenit accesibil tuturor cu Facebook Notes

28.09.2015
Blogging-ul a devenit accesibil tuturor cu Facebook Notes

Facebook a reuşit să conecteze întreaga planetă, oferind funcţionalitate simplă pentru socializare, iar acum doreşte să capteze atenţia creatorilor de conţinut. Eforturile companiei de a atrage jurnalişti, celebrităţi şi creativi profesionişti au început încă de la începutul anului 2015, însă acum ţinta sunt creatorii de conţinut independenţi. Facebook Notes a primit un upgrade semnificativ, oferind acces la unelte de formatare care pot oferi rezultate similare cu cele ale unui blog.

Până în prezent, Facebook Notes era folosit mai degrabă ca un loc în care să poţi publica texte mai lungi, fără prea multe opţiuni de personalizare. Noua versiune a componentei reţelei de socializare oferă acum posibilitatea de a adăuga o imagine reprezentativă de tip copertă, titlu, subtitluri, liste, citate şi imagini cu descriere. Toate aceste unelte se găsesc şi într-un blog de bază de pe WordPress, iar Facebook va încuraja publicarea de articole folosind platforma proprie.

Desigur, Facebook Notes nu va înlocui blog-urile clasice, ci va oferi o soluţie mai simplă celor care doresc să transmită mesaje mai lungi şi mai arătoase către prietenii din listă. Întrucât aproape toată lumea deţine un cont de Facebook, dar nu oricine se descurcă să realizeze şi să susţină un blog, Notes ar putea fi o cale de intrare pentru cei interesaţi de blogging, care odată obişnuiţi cu astfel de unelte, vor dori să treacă la un serviciu mai avansat sau chiar la un domeniu propriu.

Noile Facebook Notes pot fi realizate doar în interfaţa web de pe un computer, însă pentru vizualizare nu există astfel de limitări. Articolele sunt disponibile pentru citit de pe orice dispozitiv, fie că este vorba despre PC, tabletă sau telefon mobil. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult