Care furnizori de VPN iau în serios anonimatul?

20.04.2021
Care furnizori de VPN iau în serios anonimatul?

Ne place  să navigăm pe internet și să fim la curent cu tehnologia, însă uneori uităm că internetul este un serviciu gratuit. Beneficiem de  acest serviciu plătind sume nesemnificative către furnizorii de servicii de internet pentru a avea acces la conexiunea lor prin cablu.  Nu există o autoritate centralizată sau un sediu web, dar  este controlat în mare parte  de companiile gigantice de telecomunicații, întreprinderile de internet și autoritățile de stat.

Acești furnizori de servicii Internet utilizează adrese IP (Internet Protocol) pentru a gestiona ce nume de domeniu introdus de utilizator va fi direcționat și către ce site web. De asemenea, acestea sunt utilizate pentru înregistrarea acțiunilor întreprinse pe web și pentru a se potrivi cu adresa și informațiile de contact. Acest lucru este necesar pentru  evitarea sau detectarea acțiunilor  ilegale sau comportamentelor  dăunătoare ale utilizatorilor atunci când aceasta se impune. Adresele IP sunt așadar  o carte de identitate ce vă arată  prezența pe internet.

Cu toate acestea, chiar dacă există anumite tehnolgii bine configurate, ascunderea adresei IP devine posibilă.Să presupunem  că acum ar trebui să înțelegeți de ce contează anonimatul. Atâta timp cât adresa dumneavoastră  IP este vizibilă de ISP-ul dumneavoastră, aceasta înseamnă că acțiunile pe care le întreprindeți   pe web sunt urmărite, monitorizate și pot fi stocate.

De ce este necesară ascunderea adresei IP?

Tehnic vorbind, utilizarea acestor înregistrări a datelor utilizatorului este inofensivă în cazul în care acestea sunt văzute numai dacă există o situație reală suspectă. Dar aceste informații pot fi compromise prin partajarea lor  cu alte persoane. Aceste persoane pot fi oficiali de stat, forțe de ordine, dar și companii private de internet care fac bani din analiza comportamentului utilizatorilor  de internet.

Cum să vă protejați anonimatul pe internet?

Spuneam mai sus că anumite tehnologii permit ascunderea adreselor IP, astfel asigurând confidențialitatea. Acestea se numesc rețele private virtuale (VPN). Această tehnologie creează tuneluri de rețea virtuală pentru fiecare utilizator ce nu pot fi descoperite  de către ceilalți utilizatori de pe internet. Funcționează ca un canal de rețea criptat care v masca ID-ul, oferind astfel  un nivel ridicat de protecție a datelor personale și un plus de confidențialitate.

Când stabiliți o conexiune criptată cu un VPN , informațiile dumneavoastră . sunt sigure și protejate de persoanele rău intenționate care ar dori să le vizualizeze sau de la furnizorul dumneavoastră  de servicii de internet, care are acces la informațiile dumneavoastră. Deci, acum puteți căuta anonim pe internet. Schimbarea adresei IP este o sarcină rapidă și se poate face cu ușurință după ce alegeți furnizorul VPN potrivit .Pentru a testa un astfel de serviciu, puteți încerca acest VPN pentru o perioadă de probă.  Nu toate rețelele VPN sunt la fel de compatibile și nu  toate au aceeași calitate sau performanță. Trebuie să selectați VPN-ul corect pentru a garanta anonimatul și confidențialitatea depline. AvantajuL utilizării unui serviciu  VPN , contrastat cu alte aplicații de ascundere IP sau proxy-uri web de pe piață, este că permite clienților să acceseze toate site-urile și aplicațiile în mod privat.

Care este cel mai bun serviciu de VPN?

Un furnizor de servicii VPN care ia cu seriozitate anonimatul și confidențialitatea consumatorilor săi, ar trebui să aplice politica de neînregistrare sau, altfel spus, nicio politică de păstrare a înregistrărilor.Pentru a alege cel mai bun VPN pentru nevoile dumneavoastră,  un mod practic și eficient poate fi utilizarea perioadelor de încercare gratuite ale mai multor VPN-uri cunoscute. Mulți furnizori de VPN pot restricționa caracteristicile VPN în timpul încercărilor gratuite, dar le puteți testa  pe cele care au încercări gratuite pentru versiunile pro. În acest fel, le puteți verifica performanța, viteza, compatibilitatea cu dispozitivele dvs., precum și politica lor de confidențialitate.

Rețelele private reale (VPN) devin din ce în ce mai importante: vă protejează confidențialitatea online, făcând imposibilă interceptarea datelor de către actorii răi, împiedicând site-urile să știe unde vă aflați și asigurându-vă că nimeni nu vă poate detecta când utilizați o rețea wifi publică. În concluzie, Indiferent dacă sunteți om de afaceri sau doriți doar să urmăriți Netflix când sunteți în vacanță, o rețea VPN poate fi un instrument cu adevărat util, iar astăzi utilizarea unuia este la fel de simplă ca instalarea unei aplicații.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News