Ce magazine trebuie să urmăriţi de Black Friday în 2015

18.11.2015
Ce magazine trebuie să urmăriţi de Black Friday în 2015

Vineri, 20 noiembrie, este ziua în care magazinele din România vor sărbători Black Friday. Majoritatea magazinelor care vând produse electronice vor oferi reduceri substanţiale pentru foarte multe produse din stoc din toate categoriile. Dacă sunteţi în căutarea unui televizor, smartphone, computer, sau chiar a unei console de jocuri, maşină de spălat şi orice alt dispozitiv care poate fi alimentat la priză, poate că ar trebui să nu cumperi înainte să vezi ofertele de vineri. Am realizat o listă cu cele mai mari magazine online din România, care vor da startul reducerilor de Black Friday.

eMAG

eMAG este cel mai mare magazin online din România şi cel care a dat startul tradiţiei Black Friday în România. Compania a anunţat deja că vor avea pe stoc la reducere sute de mii de produse, dintre care 17.000 vor fi televizoare, 60.000 vor fi smartphone-uri, 15.000 de laptopuri, 10.000 de frigidere, 20.000 de jucări. Acestea se vor alătura altor produse din alte categorii precum pafumuri, mobilier, anvelope şi cărţi, toate disponibile în oferta magazinului. eMAG dă startul ofertelor de obicei vineri dimineaţa la prima oră (anii trecuţi a început pe la 6).

PC Garage

PC Garage a pornit sărbătoarea de Black Friday încă de pe 2 noiembrie, sub sloganul „cumpără acum orice produs la preţ de Black Friday”. Această campanie susţine că dacă oricare dintre produsele cumpărate în această perioadă de la PC Garage au un preţ mai bun de Black Friday, diferenţa de preţ este returnată clientului. PC Garage va include în oferta de reducere produse din categoriile laptop şi sisteme, componente, televizoare, mobile şi tablete, gaming, periferice şi software.

Altex şi Media Galaxy

Black Friday a început la Altex încă de la începutul lunii noiembrie şi va ţine până pe 30 noiembrie. Există oferte la produse din categoriile IT, electrocasnice, comunicaţii şi entertainment şi sunt aşteptate câteva oferte speciale care vor intra în ofertă exclusiv în ziua de vineri. Ambele magazine (Altex şi Media Galaxy) au parte de aceleaşi oferte şi acelaşi stoc, deci indiferent de unde cumpăraţi, beneficiaţi de acelaşi preţ şi aceleaşi servicii.

evoMAG

Magazinul evoMAG nu are încă o pagină dedicată pentru Black Friday, însă a anunţat că ofertele sale vor intra în vigoare vineri la ora 0:00. În oferta magazinului se găsesc produse electronice de tot felul (telefoane, tablete, PC-uri, etc.), cât şi cărţi, articole de birotică, articole auto, de bricolaj şi sportive. Sunt anunţate reduceri atractive la telefoane, tablete, cât şi la produsele de îngijire personală.

Flanco

Flanco a publicat deja întregul catalog pentru ofertele sale de Black Friday. Acestea vor fi valabile de vineri până duminică (20-22 noiembrie), însă o parte dintre clienţi vor putea beneficia de reduceri încă de joi. Este vorba despre cei care vor participa la marea deschidere a noului magazin Flanco din complexul Feeria din Băneasa, care va avea loc joi, 19 noiembrie, la ora 17:00, cât şi despre clienţii care dispun de un card MereuFlanco, care vor merge în toate magazinele din ţară între orele 10:00 şi 16:00.

F64

Cel mai mare magazin dedicat echipamentului foto şi video va da startul ofertelor de Black Friday vineri la ora 0. Ofertele vor fi disponibile iniţial online, însă vor fi valabile pe tot parcursul weekend-ului. Magazinul va di deschis vineri şi  sâmbătă până la ora 22 şi duminică până la 18. F64 recomandă adăugarea produselor preferate în wishlist pentru a fi informat din timp despre reducerile de care vor beneficia.

Yellow Store

Magazinul Yellow Store va participa la Black Friday şi anul acesta. Fiind magazinul oficial al brandului Nikon, la reducere vor fi produse din gama companiei japoneze. Aparate foto, obiective, accesorii şi alte dispozitive compatibile vor primi reduceri de preţ, iar ofertele par să fie exclusiv online. Yellow Store sugerează crearea unui cont din timp şi adăugarea produselor preferate în coş. Vei afla reducerile încă de joi, 19 noiembrie.

Germanos

Germanos este deja în febra Black Friday, oferind telefoane la preţuri cu reduceri de până la 70% din preţul original. În ofertă mai sunt incluse şi produse din categoriile tablete, computere, electronice şi camere foto. Cel mai ieftin telefon listat pe site-ul magazinului este ZTE Racer II la 95 lei (reducere de 70%), care rulează sistemul de operare Android.

QuickMobile

Magazinul QuickMobile va oferi spre reducere multe dintre telefoanele de ultimă oră, precum iPhone 6S, Samsung Galaxy S6 edge, Note 5 şi tablete iPad, cât şi smartwatch-uri Motorola şi Apple. Reducerile vor începe vineri dimineaţă şi vor fi valabile pe tot parcursul weekend-ului, în limita stocului disponibil.

Vodafone

Operatorul Vodafone va intra în „jocul” Black Friday, însă îl va numi „red & black weekend”. Ofertele vor fi exclusiv în magazinul online şi vor fi valabile de pe 20 până pe 22 noiembrie.

Orange

Orange oferă două ore de acces în avans celor care se înscriu pe site pentru a primi oferta de Black Friday mai devreme. Printre produsele pe care le vom găsi la preţ redus în oferta operatorului găsim tablete Vonino, drone Parrot şi smartphone-uri de la Samsung, HTC şi Huawei. Cei care se înscriu pentru a primi oferta pe mail, intră automat în cursa pentru a câştiga un smartwatch Vector.

Telekom

Nici Telekom nu va numi reducerile „Black Friday”. Compania va organiza în schimb „Smart Friday”, o ofertă care va include telefoane cu reduceri de până la 80%, pachete de servicii fixe care vor veni la pachet cu o serie de cadouri surpriză şi extraopţiuni la cartelele pre-pay cu reduceri de până la 50%.

Desigur, mult mai multe magazine vor organiza Black Friday în 2015, însă acestea sunt principalele pe care ar trebui să le urmăriţi. Nu uitaţi să vă creaţi conturi din timp, să aveţi deja produsele în coşul de cumpărături, să aveţi o modalitate de plată (de preferat cu cardul) şi o adresă de livrate ataşată de cont. Nu în ultimul rând, nu uitaţi să vă înarmaţi cu multă cafea şi nervi de oţel, pentru că garantat multe dintre site-uri vor cădea sub presiunea accesărilor multiple. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult