Ce se întâmplă cu profilul de Facebook după ce mori? Administratorii reţelei au luat o decizie

12.02.2015
Ce se întâmplă cu profilul de Facebook după ce mori? Administratorii reţelei au luat o decizie

Administrarea contului de Facebook după decesul persoanei deţinătoare este o sarcină delicată, a cărei îndeplinire corectă poate transforma pagina de profil într-un omagiu adus celui defunct. Altfel, paginile rămase fără conţinut nou riscă să se transforme în mărturii triste pentru viaţa celui plecat, ilustrate cu poze şi comentarii nu tocmai potrivite în noul context.

Pentru rezolvarea acestei probleme administratorii  reţelei de socializare au anunţat că vor permite utilizatorilor să desemneze o persoană de contact, care în cazul decesului să poată administra în continuare pagina de profil. Potrivit informaţiilor publicate de Wall Street Journal, setările conturilor de Facebook vor primi o nouă secţiune cu opţiuni pentru desemnarea unui executor digital, după confirmarea decesului acesta putând alege între transformarea paginii de profil în mărturie pentru cel defunct şi ştergerea sa completă.

Până acum, în urma decesului unui utilizator Facebook pagina sa de profil era pur şi simplu îngheţată, nemaiprimind conţinut nou. Potrivit aceluiaşi ziar, noile setări sunt disponibile utilizatorilor din Statele Unite începând de astăzi, urmând ca şi alte ţări să fie incluse în zilele următoare.

Ce se întâmplă cu profilul de Facebook după ce mori? Administratorii reţelei au luat o decizie

Trebuie ştiut că persoana desemnată pentru administrarea contului de Facebook va putea vedea numai postările şi comentariile publice, albumele private cu fotografii şi mesajele private rămânând în continuare ascunse, chiar şi după decesul utilizatorului de drept. Administratorii Facebook confirmă şi faptul că în lipsa nominalizării unui executor digital în paginile reţelei de socializare, desemnarea acestuia este posibilă şi după deces, cu condiţia menţionării sale în testamentul celui defunct.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult