China interzice „influencerilor” să vorbească despre medicină și să își expună stilul de viață extravagant

26.06.2022
China interzice „influencerilor” să vorbească despre medicină și să își expună stilul de viață extravagant

Autoritățile din China au adoptat o nouă lege, care interzice influencerilor din țară să abordeze anumite subiecte, cât și să se laude cu stilul de viață „extravagant”. Printre subiectele pe care celebritățile online nu au voie să le abordeze se numără legislația, medicina și finanțele, cel puțin pentru cei care nu au calificările necesare pentru a aborda astfel de subiecte. Totuși, nici condițiile pentru care cineva este desemnat drept „calificat” să vorbească despre aceste subiecte nu sunt tocmai clare.

Autoritățile din China vor monitoriza și pedepsi influencerii care nu respectă noile legi

Printre lucrurile pe care persoanele influente din spațiul online din China nu au voie să le facă este să aibă un ton „nepotrivit” din punct de vedere politic, nu au voie să folosească tehnologii deepfake în materialele lor, nu au voie să își expună stilul de viață extravagant, dar nici să critice comunismul, sau reformele referitoare la piața liberă.

Sunt interzise imagini cu „risipă de mâncare”, sau imagini în care apar mulți bani, sau obiecte de lux, sau chiar luarea în derâdere a persoanelor cu venituri mici.

Toate aceste reguli sunt aplicate tuturor persoanelor care oferă transmisii video, audio sau înregistrări ale acestora pe internet, inclusiv celor care folosesc inteligență artificială pentru a agrega conținut pe site-uri.

Legea nu este însă tocmai surprinzătoare. Mai multe dintre articolele sale erau deja aplicate în anumite cazuri punctuale. În general, orice mesaje care nu se aliniază politic cu regimul comunist din China erau oricum cenzurate rapid pe rețelele de socializare. Totuși, acum există un cadru legal care să poată pedepsi mai aspru persoanele care încalcă în mod repetat aceste reguli. Unele articole ar putea fi considerate eforturi pentru a combate fake news, însă la fel de ușor pot fi folosite pentru a ascunde adevărul pe motiv că persoana care expune mesaje în spațiul public nu este specialist în domeniu.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult