China nu a reuşit să blocheze pe cale legală folosirea serviciului Telegram, aşa că a recurs la „armate” de hackeri

14.06.2019
China nu a reuşit să blocheze pe cale legală folosirea serviciului Telegram, aşa că a recurs la „armate” de hackeri

În general, atacurile informatice de tip DDoS (denial-of-service) sunt mijloace din arsenalul grupărilor de hackeri şi ocazional, entităţi guvernamentale care vor să lovească obiective de interes de pe teritoriul altor ţări, fără a atrage prea mult atenţia pornind un război de tip convenţional.

Una dintre ultimele soluţii gratuite şi cu adevărat sigure pentru schimburi securizate de mesaje instant, serviciul Telegram este des folosit de activişti, protestatari şi oameni obişnuiţi care for să evite cenzura impusă de guverne autoritare din diferite regiuni ale lumii, făcând schimburi de informaţii esenţiale şi organizând diverse activităţi fără ca detalii esenţiale să fie cunoscute de tabăra adversă.

În timp ce Rusia a avut mai mult timp să facă din Telegram o alegere imposibilă pentru comunicaţii online, nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre China, autorităţile din această ţară fiind luate oarecum prin surprindere de zecile de mii de demonstraţi veniţi să protesteze împotriva schimbărilor de legislaţie care uşurează extrădarea cetăţenilor din Hong Kong. Protestatarii acuză că noile legi pentru extrădare vor fi folosite pentru a înăbuşi disidenţele la agresa Guvernului Chinez.

Confruntările de stradă soldate cu cel puţin 72 de răniţi reprezintă un motiv serios de îngrijorare pentru autorităţile de la Beijing, mediatizarea evenimentelor putând duce la extinderea protestelor şi în alte regiuni ale Chinei. În încercarea de a împiedica organizarea grupurilor de protestatari, China a recurs la metode de război hibrid, lovind infrastructura Telegram cu atacuri DDoS menite să blocheze folosirea reţelei de socializare.

Potrivit administratorilor Telegram, reţeaua de socializare a fost bombardată cu salve 200 – 400 Gb/s pachete de date provenite de pe adrese IP din China, chiar în momentele de maximă desfăşurare a protestelor din Hong Konk, schimburile de mesaje instant fiind perturbate în regiunea Hong Kong.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult