Chrome permite ascunderea tab-urilor „sensibile” din modul Incognito în spatele amprentei

27.01.2023
Chrome permite ascunderea tab-urilor

Browser-ul Chrome de la Google este cel mai popular din lume atât pe desktop, cât și pe mobil, iar acesta va primi noi capabilități pentru a asigura securitatea datelor utilizatorilor. Pe Android, cei care folosesc modul Incognito, care ascunde anumite detalii despre utilizator și care nu ține evidența istoricului activității, vor putea folosi autentificarea biometrică pentru a ascunde tab-urile deschise.

Google implementează pe Android o funcție care era deja disponibilă pe Chrome de iOS

Modul Incognito este util pentru cei care folosesc computere la comun cu alți utilizatori sau alte dispozitive, însă dacă lași pagini deschise în acest mod, oricine va folosi dispozitivul în urma ta, le poate deschide, fără probleme. Google a anunțat însă că va implementa pe versiunea de mobil posibilitatea de a proteja și mai bine confidențialitatea în modul Incognito, permițând blocarea accesului la paginile deschise prin amprentă. Probabil că smartphone-urile care integrează recunoaștere facială avansată, precum Pixel 4, vor putea folosi acea metodă de securitate în locul amprentei.

Această funcție era deja disponibilă pe browser-ul Google Chrome de iOS, permițând ascunderea tab-urilor Incognito în spatele unei autentificări cu Touch ID pe dispozitive mai vechi și Face ID pe cele de după iPhone X.

Autentificarea se activează însă doar dacă părăsești aplicația Chrome, așa cum se întâmplă și pe WhatsApp. Dacă doar te muți dintr-un tab în altul, sau între modul normal și Incognito, browser-ul nu îți va cere la fiecare mișcare amprenta. Totuși, dacă ieși din browser pentru a verifica altă aplicație și te întorci apoi la el, va trebui să te autentifici pentru a putea vedea tab-urile Incognito.

Pe lângă această funcție, Google anunță adăugarea unei noi funcții în zona Security Check din Chrome, care permite utilizatorilor să își personalizeze mai bine securitatea online. Poți acum direct din browser să îți editezi rapid permisiunile oferite diverselor site-uri accesate din Chrome și poți vedea o imagine de ansamblu cu toate permisiunile deja active.

Aceste actualizări au fost lansate cu ocazia World Privacy Day, care are loc mâine, pe 28 ianuarie.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult