Google Chrome activează autentificarea Face ID pentru tab-urile Incognito

23.06.2021
Google Chrome activează autentificarea Face ID pentru tab-urile Incognito

Google Chrome a sporit nivelul de securitate oferit utilizatorilor iPhone, legând nodul de navigare Incognito de folosirea autentificării Face ID.

Google a îmbunătățit conceptul de navigare Ingognito, vizând mai mult decât ștergerea urmelor lăsate în istoricul de navigație și blocarea urmăriri prin fișiere cookie, asigurând că tab-urile deschise nu pot fi „spionate” de alte persoane atunci când proprietarul dispozitivului nu este atent.

Spre exemplu, dacă folosești iPhone-ul pentru navigare Incognito și dintr-un motiv oarecare altă persoană obține acces fizic asupra acestuia. De îndată ce sistemul Face ID detectează că telefonul nu este folosit de persoana autorizată, sesiunea Incognito deschisă în browserul Chrome este ascunsă automat pentru a bloca orice priviri indiscrete.

Sistemul funcționează prin aplicarea unui efect de blur, atât peste conținutul paginii dar și miniaturile tab-urilor afișate în meniul task switcher.

Simplu de implementat, dar cu protecție eficientă, autorizarea sesiunilor de navigare Incognito cu ajutorul Face ID a fost activată în versiunea experimentală a browserului Chrome, fiind doar o chestiune de timp până ce Google va extinde această funcționalitate tuturor utilizatorilor de iOS.

În afară de browserul Chrome, Google are în plan măsuri similare și pentru protejarea sesiunilor Google Search deschise în modul Incognito, respectiv la accesarea fișierelor păstrate în conturi Google Drive. Diferența este că pentru Google Drive va fi disponibilă și opțiunea solicitării întârziate a scanării Touch ID sau Face ID.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult