Clipuri YouTube cu număr uriaş de vizualizări, şterse sau editate în urma unui atac dat de hackeri

10.04.2018
Clipuri YouTube cu număr uriaş de vizualizări, şterse sau editate în urma unui atac dat de hackeri

Cel mai vizionat clip YouTube din toate timpurile, alături de alte video clipuri foarte populare, au fost şterse sau modificate prin înlocuirea imaginii de copertă şi schimbarea titlului. Principalii suspecţi sunt două grupări de hackeri numite Prosox şi Kuroi’sh.

Alături de Despacito, care la un măr de peste 5 miliarde de afişări este cel mai vizionat clip YouTube de până acum, au mai dispărut temporar sau au fost editate melodii aparţinând unor artişti ca Shakira, Chris Brown, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry şi Taylor Swift.

Nu este clar dacă hackerii au obţinut acces clandestin folosind un exploit care vizează întreg portalul YouTube, sau doar compromiţând conturile atribuite artiştilor respectivi. Însă cel puţin unul dintre hackeri ar fi confirmat folosirea unui script pentru modificarea titlului lăsat de autorii clipurilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult