Jocuri Android pe orice PC Windows, direct din browser-ul web. Iată cum

30.09.2021
Jocuri Android pe orice PC Windows, direct din browser-ul web. Iată cum

BlueStacks este un vechi emulator Android, lansat pentru platforma Windows în urmă cu peste 10 ani. Mult evoluat, succesorul BlueStacks X folosește tehnologii Cloud Computing și funcționează cu orice aplicație de Android, incluziv jocuri de mobil.

Acum poți rula orice aplicație sau joc de Android fără ca puterea de procesare a PC-ului sau tabletei folosite să limiteze experiența avută, procesarea având loc în Cloud, pe serverele BlueStacks X. Tranziția în Cloud oferă compatibilitate practic nelimitată între ecosistemul Android și oricare platformă alternativă: iOS, Windows, macOS, alte dispozitive cu Android, Linux, chiar și platforme de altă natură precum Discord.

Concret, BlueStacks X se lansează drept singurul serviciu de cloud gaming care permite streaming gratuit de jocuri mobile, către cele mai comune platforme și dispozitive. BlueStacks oferă tehnologiile sale hybrid cloud sub brandul now.gg, respectiv serverele AWS Graviton. Parte din efortul de procesare și randare grafică este însă delegată dispozitivelor folosite de utilizatori, profitând de cele mai recente inovații în domeniul browserelor web.

jocuri Android

Rezultatul va fi o platformă care permite accesarea unei largi varietăți de jocuri Android, fără a folosi efectiv un smartphone, direct din browserul web și fără componente plugin de instalat. Deocamdată, în faza de testare beta sunt disponibile aproximativ 14 jocuri de Android, cum ar fi Shadow Legends, Disney Sorcerer’s Arena și Lords Mobile: Kingdom Wars. Până la debutul oficial, poți folosi aplicația nativă BlueStacks pentru a-ți petrece timpul cu oricare dintre cele peste 200 de jocuri pentru Android care încă nu sunt disponibile prin serviciul Cloud.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult