De acum, poţi folosi Google Search şi pentru a găsi informaţii în clipurile video

18.09.2019
De acum, poţi folosi Google Search şi pentru a găsi informaţii în clipurile video

Google Search poate afişa de acum rezultate cu trimitere directă la clipuri video, link-ul indicând momentul exact unde poate fi găsită informaţia relevantă. Astfel, Google acoperă toate modalităţile de acces la informaţie: formă scrisă, imagini, înregistrări audio şi clipuri video.

Clipurile video erau până acum indexate doar pe baza titlului şi descrierii în formă text lăsată de autor, conţinutul fiind complet ignorat de algoritmii motorului de căutare. Însă Google a găsit o modalitate de a organiza clipurile video în listele Google Search ţinând cont şi de conţinutul acestora, prezentând apoi informaţia într-un mod relevant pentru utilizatori.

Spre exemplu, la căutarea de informaţii despre un eveniment important produs în timpul unei competiţii sportive, Google Search va putea indica clipul şi momentul exact din înregistrarea video. Tehnologia funcţionează cel mai bine pentru clipuri lungi, cum ar fi prezentări video cu instrucţiuni în mai mulţi paşi care pot fi separaţi pe capitole, filme şi documentare cu acţiune clar structurată, discursuri din care vrem să urmărim cuvântarea unei anume persoane.

Capitolele din clipurile YouTube sunt preluate în listele Google Search pe baza timestamp-urilor lăsate de autori, care sunt motivaţi astfel să includă cât mai multe informaţii pentru a-şi spori cifrele de afişări cu ajutorul motorului de căutare Google.

Noile link-uri către momente cheie din clipuri video vor apărea mai întâi pentru versiunea în limba engleză a motorului Google Search şi doar pentru clipuri YouTube care au fost structurate pe capitole de autor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult