Deținerea de Bitcoin, sau alte criptomonede, ar putea fi interzisă într-una dintre cele mai populate țări din lume

16.03.2021
Deținerea de Bitcoin, sau alte criptomonede, ar putea fi interzisă într-una dintre cele mai populate țări din lume

Simpla deținere de monede Bitcoin ar putea fi interzisă în India, punând sub semnul întrebării economiile cetățenilor care sperau să-și sporească averea investind în criptomonede.

Chiar în timp ce diverse fonduri de investiții și companii precum Tesla își exprimă în mod public interesul față de subiectul criptomonedelor, investind sume colosale în speranța de a transforma în profit rapid creșterile prognozate ale cotațiilor, guvernele lumii intră tot mai mult în defensivă față de acestea. Perspectiva folosirii în scopuri ilicite, precum spălare de bani și transferul invizibil al averilor în afara țării reprezintă motive serioase de îngrijorare pentru națiunile unde ”economia subterană” este deja o problemă serioasă. Noțiunea de economie subterană se referă la activităţile economice ilegale, cu produse şi servicii ilegale, sau cu produse sau servicii legale obținute în urma unor operațiuni care implică evaziunea fiscală.

India va propune o lege care interzice de facto criptomonedele, amendând pe oricine tranzacționează în țară sau doar deține astfel de active digitale, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al guvernului Indian. Dacă se concretizează, proiectul de lege va afecta în mod direct milioane de investitori care până acum s-au grăbit să cumpere activul cu cea mai rapidă creștere din lume.

Considerată una dintre cele mai stricte politici din lume împotriva criptomonedelor, noua lege ar criminaliza deținerea, emiterea, extracția, tranzacționarea și transferul de cripto-active.

Bitcoin

Însă chiar în timp ce pregătesc interzicerea Bitcoin și alternativele sale, Guvernul Indian construiește un cadru legislativ pentru o monedă digitală oficială.

În primă fază, proiectul de lege ar oferi deținătorilor de criptomonede până la șase luni să lichideze activele deținute, după care se vor percepe penalități pentru orice tranzacție atribuită cetățenilor indieni.

Oficialii sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul primului ministru Narendra Modi deține o majoritate confortabilă în parlament.

Dacă interdicția devine lege, India va fi prima economie majoră care face ilegală deținerea criptomonedelor. Chiar și China, care a interzis activitatea de minare și comerțul folosind criptomoenede, nu penalizează posesia acestora.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult