Devices and Activity Dashboard, un instrument Web nou de la Google pentru verificarea securităţii contului

25.11.2014
Devices and Activity Dashboard, un instrument Web nou de la Google pentru verificarea securităţii contului

Google încearcă să le ofere utilizatorilor instrumente mai simple pentru îmbunătăţirea şi verificarea securităţii datelor personale şi a anunţat ieri seară lansarea a două noi unelte de lucru: o pagină Web care afişează toate calculatoarele sau terminalele mobile pe care a fost setat contul personal Google şi un ghid pentru modificarea anumitor setări de securitate.

Primul instrument este disponibil tuturor utilizatorilor şi oferă o listă cu toate calculatoarele sau terminalele mobile pe care utilizatorul s-a autentificat cu contul său Google. Devices and Activity Dashboard afişează atât sistemele active cât şi cele inactive, oferă o listă cu aplicaţiile folosite pentru accesarea contului Google, include informaţii despre data la care s-a făcut ultima accesare şi localizarea aproximativă a acesteia şi oferă un buton pentru dezactivarea accesului.

Acest instrument nu este unul pentru securizarea terminalelor, ci doar unul pentru securizarea contului Google. Pentru managementul de la distanţă al terminalelor Android, utilizatorii trebuie să folosească tot vechiul Android Device Manager pentru blocarea acestora sau ştergerea completă a datelor.

Cel de-al doilea instrument este util mai ales utilizatorilor înregimentaţi în Google for Work. Utilizatorii obişnuiţi îl pot accesa oricum, însă acesta nu oferă decât informaţii banale despre numărul de telefon şi adresa de email care pot fi folosite pentru recuperarea contului şi opţiunea modificării acestora. Clienţii Google for Work au la dispoziţie însă şi alte instrumente, care permit verificarea activităţilor recente sau a drepturilor de acces setate de către administrator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News