Donald Trump a sugerat că l-ar putea ierta pe Edward Snowden

17.08.2020
Donald Trump a sugerat că l-ar putea ierta pe Edward Snowden
Foto: Pixabay

Președintele american Donald Trump a sugerat că l-ar putea ierta pe Edward Snowden, omul care a dezvăluit, în 2013, secrete care au zguduit serviciile secrete americane.

„Sunt o mulțime de oameni care cred că (n.e. – Snowden) nu este tratat corect”, a declarat liderul de la Casa Albă, într-un interviu acordat New York Post. „Voi începe să analizez acest lucru”, a adăugat ulterior Trump, potrivit Reuters.

Citește și: Facebook a eliminat sute de conturi pro-Trump create în România

Snowden se află acum în Rusia, unde i-a fost acordat azil. Autoritățile americane doresc extrădarea fostului colaborator al National Security Agency (NSA) și CIA. El este acuzat de spionaj după ce a dezvăluit operațiunile de supraveghere vaste, interne și internaționale, ale serviciilor secrete americane.

„Un spion care ar trebui executat”

Anatoly Kucherena, avocatul rus al lui Snowden, a declarat că SUA nu trebuie doar să îl ierte pe clientul lui, ci să renunțe la toate acuzațiile, deoarece acesta nu a comis nicio infracțiune.

Citește și: Sute de aplicații includ codul de urmărire al unei firme care lucrează pentru guvernul SUA

„A acționat nu doar în interesul cetățenilor americani, ci în interesul umanității”, a declarat el pentru RIA Novosty.

Atitudinea lui Trump față de Snowden s-a schimbat radical. După izbucnirea scandalului, actualul președinte american a declarat că acesta este „un spion care ar trebui executat”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult