După critici dure, Apple promite că nu va mai modifica graniţele pe Maps decât după analize mult mai detaliate,

02.12.2019
După critici dure, Apple promite că nu va mai modifica graniţele pe Maps decât după analize mult mai detaliate,

Companiile americane Apple şi Google au fost obligate să modifice pe teritoriul Rusiei graniţele de pe serviciile lor de hărţi pentru a prezenta Crimeea ca parte a ţării, iar reacţiile au fost destul de negative, în special din partea Ucrainei. Reprezentanţii Apple spun însă că nu sunt obligatoriu de acord cu această decizie, însă tot cea au făcut este să se conformeze legilor locale din Rusia, întrucât nu a fost posibilă o altă soluţie de compromis.

Conform BBC, reprezentanţii Apple au dat câteva informaţii noi despre această situaţie. Se pare că Apple va încerca să analizeze mai intens astfel de situaţii în viitor. Când vine vorba despre graniţe contestate, companiile private nu pot lua decizii de bunăvoie. Acum că în Rusia, Crimeea apare ca teritoriu rusesc pe Apple Maps, decizia nu va fi întoarsă, însă în continuare, când serviciul este accesat din alte ţări, va apărea drept un teritoriu Ucrainean.

Se pare că Apple a încercat să negocieze cu autorităţile din Rusia, dorind iniţial să lase Crimeea drept un teritoriu neutru, fără o asociere cu Rusia sau Ucraina. Acest lucru nu a fost posibil din cauza legislaţiei din Rusia.

„Studiem legea internaţională, cât şi alte legi din SUA şi din celelalte ţări în care activăm înainte să luăm decizii pentru marcarea teritoriilor pe hărţile noastre şi facem schimbări în funcţie de cerinţele legii”, a fost declaraţia reprezentanţilor Apple.

Aceasta nu este prima dată când compania Apple a fost criticată în ultimele câteva luni din cauza acestui tip de practici. De exemplu, în urmă cu câteva luni, compania a eliminat de pe AppStore o aplicaţie folosită de protestatarii din Hong Kong citând „siguranţa utilizatorilor” şi a scos mai multe aplicaţii de VPN şi de ştiri de pe AppStore-ul din China la cererea autorităţilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult