Facebook ar putea lansa propria criptomonedă, facilitând transferuri de bani prin aplicaţia WhatsApp

Facebook ar putea lansa propria criptomonedă, facilitând transferuri de bani prin aplicaţia WhatsApp

În plin scandal pentru folosirea abuzivă a datelor utilizatorilor, Facebook pare că va lua o nouă iniţiativă de natură să genereze controverse în spaţiul public, lansând o platformă pentru transferuri de bani în reţeaua WhatsApp care foloseşte criptomonede.

Momentan, nu se ştie cum se va numită noua monedă virtuală promovată de Facebook, însă zvonurile circulate până acum indică drept ţintă regiunea Indiei.

Spre deosebire de criptomonedele obişnuite, noua monedă virtuală face parte din categoria aşa numitelor stablecoin – un tip de valută digitală a cărei valoare este girată integral cu fonduri într-o monedă stabilă recunoscută oficial (ex. dolarul american). Acest tip de monedă virtuală cu valoare fixă combină majoritatea atuurilor oferite de tehnologia blockchain, putând fi folosită pentru transferuri securizate de bani care ocolesc sistemul bancar, semi-anonime şi practic instantanee.

Cu peste 200 milioane de utilizatori doar în India, serviciul WhatsApp ar putea obţine un boost considerabil de popularitate de pe urma introducerii unei opţiuni pentru efectuarea de plăţi securizate între utilizatori. Facebook păstrează însă secrete detaliile noii platforme de tranzacţionare, data de lansare fiind deocamdată incertă. În prezent, compania pare că lucrează la rezolvarea anumitor aspecte de ordin legal şi definitivarea unei strategii de ansamblu pentru intermedierea tranzacţiilor cu criptomonede.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult