Facebook cosmetizează fluxul foto de pe mobile

10.10.2014
Facebook cosmetizează fluxul foto de pe mobile

Aplicaţiile Facebook pentru iOS şi Android au primit o actualizare a modului în care sunt afişate imaginile din albumul foto. Acestea vor primi mai mult spaţiu pe ecran în funcţie de popularitatea lor, măsurată folosind numărul de „like-uri” şi comentarii. Astfel, cele mai apreciate imagini vor fi mai mari în listă decât cele care au stârnit mai puţină interacţiune.

O funcţie similară numită Highlight a fost adăugată în urmă cu un an pentru varianta web a reţelei de socializare, însă imaginile puteau fi redimensionate în listă direct de utilizator. Probabil că nu foarte mulţi au ales să îşi organizeze albumele foto în acest fel, iar Facebook a decis să realizeze sortarea automat. Deşi imaginile populare sunt redimensionate momentan doar pe aplicaţia mobilă, nu ar fi ieşit din comun să vedem tranziţia acestei funcţii şi în interfaţa web.

Acelaşi update a adăugat acum tabul Uploads, care prezintă toate imaginile în ordine invers cronologică, pentru a evita sortarea automată Facebook bazată pe ordinea albumelor. Cât despre albume, acestea au imagini de previzualizare (thumbnail-uri) mai mari.

Din fericire, Facebook a putut face acest update direct pe servere, aplicaţiile de iOS şi Android fiind neafectate. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să descărcaţi noi versiuni de Facebook din AppStore şi Google Play. Noile albume şi fluxuri foto vor apărea automat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult