Facebook evaluează clipurile video din News Feed după cum reglezi volumul sonor şi activezi funcţia HD

Facebook evaluează clipurile video din News Feed după cum reglezi volumul sonor şi activezi funcţia HD

După ce în urmă cu o săptămână anunţau că vor cronometra timpul petrecut de utilizatori citind postările din News Feed, administratorii Facebook dezvăluie că pe lângă numărul de click-uri şi share-uri va fi luat în considerare şi modul cum sunt urmărite clipurile video distribuite în reţeaua de socializare.

Mai precis, Facebook va ţine cont dacă utilizatorii au dat sonorul mai tare în timpul redării, respectiv dacă au activat funcţia pentru calitate HD sau au folosit modul de afişare pe tot ecranul (Full Screen), toate acestea contribuind la creşterea priorităţii la afişare pentru filmuleţul respectiv în News Feed-ul altor utilizatori, respectiv pentru a stabili dacă şi alte filmuleţe pe teme similare ar trebui să fie afişate mai des în propriul News Feed.

Facebook evaluează filmuleţele din News Feed după cum reglezi volumul sonor şi activezi funcţia HD

Potrivit administratorilor reţelei de socializare, modificările aduse sistemului de evaluare a clipurilor video sunt introduse începând de astăzi, cu efecte minime asupra modului în care clipurile video sunt distribuite pe Facebook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult