Facebook face curăţenie în News Feed

11.04.2014
Facebook face curăţenie în News Feed

Facebook trece la cenzurarea automată a mesajelor abuzive sau înşelătoare, încadrate de sistem la categoria SPAM. Actualizarea adusă secţiunii News Feed permite deosebirea între trei categorii distincte de postări abuzive, reducând automat prioritatea acestora la afişare pentru a face lor mesajelor cu adevărat relevante.

Astfel, postările formulate în mod vădit pentru a atrage atenţia, îndemnând utilizatorii să dea Like, Share sau să răspunsă prin comentarii sunt primele puse pe făraş. Mai departe, urmează mesajele cu poze şi filmuleţe care au mai fost publicate şi în trecut de paginile la care am dat Like, blocate de la afişare dacă se încearcă readucerea lor în News Feed prin republicare. Aceeaşi soartă o au şi link-urile care păcălesc utilizatorii spre vizitarea de website-uri ticsite cu reclame.

Facebook face curăţenie în News Feed, cenzurând automat postările detectate ca fiind SPAM

Potrivit reprezentanţilor Facebook, administratorii paginilor legitime care postează conţinut de calitate nu au motive să se teamă, însă cei specializaţi în publicarea intenţionată de mesaje înşelătoare vor constata o diminuare a propagării mesajelor în cadrul reţelei. Din păcate modificările pregătite iau în vizor doar pagini de Facebook, nu şi utilizatori individuali, aşa că reducerea la tăcere a prietenilor de pe Facebook prea vorbăreţi necesită în continuare folosirea opţiunilor Unfollow/Unfriend, după caz.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult