Facebook introduce funcţia ‘See First’, care te lasă să alegi ce vrei să vezi în News Feed

19.06.2015
Facebook introduce funcţia ‘See First’, care te lasă să alegi ce vrei să vezi în News Feed

Alături de ‘Suggested Topics’, Facebook testează o nouă funcţie numită ‘See First’, al cărei rol este de a permite utilizatorilor să aleagă tipurile de conţinut care doresc să le fie arătate prioritar în News Feed.

Spre exemplu, utilizatorii vor putea scoate în faţă postările prietenilor apropiaţi, lăsând mai în spate mesajele de status ce aparţin utilizatorilor cu care comunică mai rar, sau deloc.

Facebook introduce funcţia ‘See First’, care te lasă să alegi ce vrei să vezi în News Feed

Contactaţi pentru mai multe detalii, reprezentanţii reţelei de socializare au oferit doar un răspuns generic: ˝mereu explorăm noi modalităţi pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor Facebook şi în prezent desfăşurăm un mic test al unei funcţii care te lasă să alegi dacă vrei să vezi postările unei persoane sau pagini anume afişate prioritar la începutul News Feed-ului tău˝.  Altfel spus, funcţia aflată momentan la stadiu experimental încă nu este disponibilă tuturor utilizatorilor Facebook, putând suferi eventuale modificări înainte de debutul oficial.

Până acum, singura cale de urmat era folosirea opţiunilor Friend/Follow, respectiv Unfollow pentru ignorarea completă a anumitor utilizatori, niciuna permiţând prioritizarea conţinutului dorit la afişare. Cu rol opus funcţiei ‘See First’, opţiunea ‘I don’t want to see this’ ne permite să ascundem conţinut nedorit de la afişarea în News Feed.

În afară de urmărirea fiecărei mişcări a anumitor utilizatori Facebook care ne interesează în mod deosebit, funcţia ‘See First’ ar putea fi de ajutor şi celor care doresc să vadă mai multe dintre postările paginilor la care sunt abonaţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult