Facebook Messenger, transformat într-un serviciu complet separat de reţeaua de socializare

09.04.2015

Separat mai întâi prin lansarea aplicaţiei Messenger, serviciul de mesagerie instant oferit de Facebook poate fi utilizat cum şi fără a interacţiona direct cu reţeaua de socializare, alegând între aplicaţia pentru mobil şi versiunea web accesibilă prin portalul Messenger.com.

Percepută ca o măsură gândită să forţeze instalarea a două aplicaţii distincte, migrarea serviciului Messenger într-o aplicaţie pentru mobil separată a deschis drumul pentru transformarea acestuia într-o platformă de mesagerie complet separată, având propriul sistem de plăţi şi servicii.

Facebook Messenger, transformat într-un serviciu complet separat de reţeaua de socializare

În continuare accesibil şi din News Feed-ul reţelei Facebook, Messenger este acum un serviciu de mesagerie complet independent de aceasta, putând fi accesat de pe orice dispozitiv prevăzut cu web browser şi acces la internet. În plus, ne putem aştepta la o extindere a facilităţilor oferite, atât în interfaţa web cât şi în aplicaţia pentru mobil, Messenger devenind un competitor serios pentru serviciile consacrate de mesagerie instant, gen Skype.

Momentan, versiunea Messenger for web este disponibilă doar pentru utilizatorii vorbitori de limbă engleză, lansarea internaţională urmând să aibă loc în cursul următoarelor săptămâni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult