Facebook promite să pună capăt fenomenului clickbait, blocând de la afişare postările video înşelătoare

18.08.2017
Facebook promite să pună capăt fenomenului clickbait, blocând de la afişare postările video înşelătoare

Parte dintr-o campanie mai amplă pentru promovarea conţinutului autentic în News Feed, Facebook trece la retrogradarea postărilor care prezintă clipuri video conţinând imagini statice, sau poze care includ false butoane pentru redare video.

În timp ce falsele clipuri video au rolul de a spori artificial cifrele de afişări captând atenţia vizitatorilor cu imagini senzaţionale, pozele deghizate în clipuri video sunt folosite pentru a păcăli vizitatorii în a accesa diverse website-uri mai mult sau mai puţin dubioase.

Ambele tipuri de clickbait vor fi de acum combătute în cadrul reţelei de socializare, Facebook apelând atât la sisteme automate bazate pe tehnologii de inteligenţă artificială, cât şi contribuţia utilizatorilor care raportează postările abuzive.

Printre tipurile de conţinut vizat se mai numără şi postările care incită la ură, reclamele false şi aşa numitele fake news. Cele din urmă sunt combătute în mod activ de către administratorii Facebook, direcţionând vizitatorii către link-uri alternative pentru conţinut care demonstrează natura falsă a postărilor devenite virale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult