Facebook Trending aduce subiectele cele mai discutate în prim-plan

11.12.2014
Facebook Trending aduce subiectele cele mai discutate în prim-plan

Feed-urile RSS încep să dispară, iar reţelele de socializare devin sursele principale de ştiri a unei părţi mari din publicul care frecventează mediul online. Facebook încearcă acum să devină principalul loc din care utilizatorii săi să se informeze prin lansarea funcţiei Trending. Aceasta este disponibilă deja pe Android şi în browser în Statele Unite şi va veni în alte ţări, cât şi pe iOS în curând.

Trending este accesibil din bara de căutare integrată în aplicaţia mobilă şi oferă o listă cu subiectele cele mai discutate, fără ca utilizatorul să introducă vreun termen. Astfel, este mult mai uşor să ţii pasul cu ce spun utilizatorii de Facebook despre subiectele respective şi ce discuţii apar în jurul lor, cu tot cu link-uri şi informaţii suplimentare adăugate pe parcurs.

Mai mult, poţi alege să urmăreşti fluxul de ştiri despre un anumit subiect şi poţi limita de asemenea tipul de conţinut afişat. Există posibilitatea de a primi informaţii doar de la persoane din vecinătatea geolocaţiei în care te afli, să vezi doar informaţii de la cei care sunt direct implicaţi în subiectul respectiv, să primeşti doar articole cu ştiri despre respectivul subiect, sau să vezi ce spun prietenii din lista ta.

Cu siguranţă că această funcţie nu va fi perfectă din prima încercare şi este posibil ca pe parcurs să primească funcţionalitate extinsă şi câteva modificări, însă momentan pare să fie de ajuns pentru un prim pas. Facebook încearcă din nou să păstreze utilizatorii cât mai mult implicaţi în utilizarea serviciului propriu, oferindu-le toate uneltele necesare pentru consumul de conţinut încât să nu părăsească aplicaţia pentru nimic. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult