Facebook va şterge postările identificate ca promovând dezinformare şi incitare la acte de violenţă

19.07.2018
Facebook va şterge postările identificate ca promovând dezinformare şi incitare la acte de violenţă

Episodul „ambulanţa neagră” care „fură copiii pentru organe” s-a repetat în mai multe regiuni ale lumii, având de fiecare dată ca punct de pornire informaţii false răspândite în cadrul reţelelor de socializare, Facebook în principal.

Soldate deja cu acte de violenţă şi pierderi de vieţi, campaniile de dezinformare propagate pe Facebook sunt în sfârşit luate în serios de administratorii reţelei de socializare, care anunţă modificarea regulilor de postare, în sensul interzicerii acestui tip de conţinut.

Sub noile reguli, Facebook va putea îndepărta postările raportate pentru distribuirea de conţinut înşelător şi informaţii false, create şi distribuite cu intenţia de caza acte de violenţă şi agresiune fizică. Vor fi supuse verificărilor atât mesajele în formă text, cât şi postări care includ clipuri sau imagini manipulate pentru a induce un anumit mesaj. Odată identificate, postările neconforme vor fi şterse integral, împreună cu orice versiuni duplicat create şi distribuie în paralel.

Postările raportate vor fi analizate în parteneriat cu organizaţii locale, desemnate de Facebook ca fiind în măsură să evalueze mai bine nivelul de pericol.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult