Fără aplicaţii Google pentru Windows 8 şi Windows Phone 8

13.12.2012
Fără aplicaţii Google pentru Windows 8 şi Windows Phone 8

Google exprimă neîncredere faţă de ultimele produse Microsoft, Windows 8 şi Windows Phone 8, anunţând că nu are planuri pentru dezvoltarea de aplicaţii native adresate acestora. Altfel spus, ne putem lua gândul de la ideea unui client Gmail pentru interfaţa nativă Windows 8, sau client Google Drive compatibil cu telefoane bazate pe Windows Phone 8.

Fără aplicaţii Google pentru Windows 8 şi Windows Phone 8

Potrivit afirmaţiilor lui Clay Bavor, director în cadrul diviziei Google Apps, în prezent nu sunt indicii care să arate interesul utilizatorilor pentru aplicaţii native Windows 8 sau Windows Phone 8, iar situaţia nu pare că se va schimba în viitorul previzibil. În schimb, eforturile Google vor fi concentrate asupra extinderii şi îmbunătăţirii colecţiei de aplicaţii pentru dispozitive Android şi iOS.

Schimbarea de strategie este oarecum contrară tendinţelor demonstrate de Google de-a lungul timpului, către extinderea rapidă a serviciilor şi acoperirea a cât mai multor platforme cu putinţă. De data aceasta prudenţa pare să fie cuvântul de ordine, Google preferând să urmărească de la distanţă progresul noilor sisteme de operare Microsoft, decizând mai târziu dacă este oportună extinderea serviciilor către utilizatorii acestor platforme.

Windows 8 vine cu o colecţie de aplicaţii interesante, dar insuficiente pentru cei mai mulţi dintre noi

Din păcate pentru Microsoft, anunţul făcut de Google este interpretat ca un semnal de alarmă pentru dezvoltatorii de aplicaţii, de natură să genereze neîncredere şi să descurajeze eforturile pentru lansarea de aplicaţii compatibile. Între timp, Microsoft încearcă să compenseze pentru golul de aplicaţii native Windows Phone 8 şi Windows 8 cu o colecţie proprie, în care se regăsesc suita Microsoft Office şi clientul Microsoft Sky Drive, prezentat ca o alternativă pentru Google Drive. Din păcate asta nu face nimic pentru a-i atrage pe actualii utilizatori Google Drive, nevoiţi să se orienteze către alte platforme pentru care este asigurat suportul software necesar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult